Saturday, January 23, 2010

REPREZENTACIJA SRBIJE: U poseti Srpskoj osnovnoj školi i gimnaziji "Nikola Tesla" u Budimpešti

"Orlovi" su u sredu bili u Ambasadi Republike Srbije u Budimpešti, gde ih je primio ambasador Dejan Šahović, a u četvrtak su, posle jutarnjeg treninga u "Pap Laslo areni", otišli u posetu Srpskoj osnovnoj školi i gimnaziji "Nikola Tesla". Na Trgu ruža u Budimpešti su ih dočekali predsednik Budimpeštanske srpske samouprave, profesor Borislav Rus i još jedan profesor ove ustanove Vlastimir Vujić uz poruku:
- Osećajte se kao kod kuće. Ovo je i vaš dom, kao i mnogih sportista i drugih ljudi sa naših prostora koje smo ugostili.
U punoj sali učenika i profesora, članovi reprezentacije su prisutne upoznali sa aktivnostima "orlova" i odgovarali na pitanja. Sa druge strane, domaćini su se potrudili da ih upoznaju sa istorijom jedinstvene ustanove u kojoj se, na srpskom jeziku, obrazuju deca od predškolskog uzrasta do velike mature, poznate i po brojnim sportskim uspesima. Naravno, nisu izostali ni prigodni pokloni.
- Mogu da kažem u ime reprezentacije, kao i u svoje lično ime, da smo oduševljeni vašom dobrodošlicom. Hvala vam na svemu, a naročito na tome što negujete naš jezik i kulturu. Uz vašu podršku ćemo lakše postići zacrtane ciljeve na ovom takmičenju - rekao je kapiten reprezentacije Srbije Bojan Pavićević.


Članovi reprezentacije Srbije sa učenicima Srpske osnovne skole i gimnazije u Budimpešti (foto P. Bajić)


No comments: