Tuesday, January 12, 2010

REPREZENTACIJA SRBIJE: Ključ turnira protiv Slovenije

U miru sportskog centra u Kovilovu reprezentacija Srbije u futsalu se od nedelje priprema za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj, od 19. do 30. januara. Selektor Aca Kovačević pokušaće da sa svojim izabranicima ponovi i premaši uspeh iz Porta 2007. godine kada su „orlovi“ bili najprijatnije iznenađenje i završili kao peti.
- Za razliku od prošlog kontinentalnog šampionata, sada nas Evropa dobro poznaje i imamo obavezu da zadržimo visok ugled koji smo stekli poslednjih godina. Prošlomesečne utakmice protiv reprezentacije Makedonije u Kumanovu (6:1) i Velesu (2:1), kao i dueli na turniru u Haseltu protiv domaćina Belgije (5:0) i Belorusije (2:0), nacionalnih timova koji će takođe učestvovati na EP, daju mi za pravo da se nadam da ćemo se predstaviti u najboljem svetlu na turniru u Budimpešti i Debrecinu. Imamo dovoljno vremena da se pripremimo, kako u Kovilovu, tako i po dolasku u Mađarsku - rekao je selektor reprezentacije Srbije Aca Kovačević.
Put Budimpešte će „orlovi“ 17. januara, dok ih prvi duel u Grupi C očekuje 22. januara protiv Slovenije (18 časova), koja će dva dana ranije igrati protiv Rusije (20). Okršaj našeg nacionalnog tima i „baćuški“ u „Pap Laslo areni“ je zakazan za 24. januar (20.30).
- Prvi cilj je da se nađemo na jednom od prva dva mesta u grupi i tako se plasiramo u četvrtfinale. Izvesno je da će nam za ostvarenje toga od presudnog značaja biti prva utakmica. Slovenija je veoma disciplinovana i kvalitetna reprezentacija, jaka i na terenu i na organizacionom nivou. Naša prednost u tom duelu je u većem individualnom kvalitetu i to bi trebalo da presudi. Što se Rusa tiče, sa njima smo se sastajali više puta poslednjih godina, a sada su još jači, pošto su naturalizovali još dvojicu Brazilaca, pa ih sada imaju četvoricu. Naravno, imamo i mi svoje adute - istakao je Kovačević.


FAVORITI ZA MEDALJE ISTI KAO 2007.

Španija, Italija i Rusija najbliži postolju


Kada je reč o favoritima za medalje, oni su isti kao na prethodnom šampionatu 2007. godine.
- To su aktuelni prvak - Španija, kao i Italija i Rusija. Ovim reprezentacijama, koje su osvojile odličja i u Portu, uz rame je Portugal, koji je igrao u polufinalu na domaćem terenu. To su zemlje u kojima se igra i najbolji klupski fudbal u Evropi. Naš nacionalni tim je odmah iza njih. Žreb nam nije bio naklonjen jer se naša grupa u četvrtfinalu ukršta sa onom u kojoj su Španija i Portugal, ali je to motiv više za sve nas.


U ČETVRTAK PROTIV SELEKCIJE BEOGRADA

Kovačević zove u „Pionir“


U četvrtak će reprezentacija Srbije igrati protiv selekcije Beograda, koju će selektirati Dragan Milačić Kenedi. Utakmica u dvorani „Pionir“ počeće u 20 časova, a ulaz je slobodan.
- Pozivam sve da dođu u „Pionir“ i vide na delu našu reprezentaciju pred odlazak u Mađarsku, kao i mnogobrojne majstore malog fudbala koji će se naći u selekciji Beograda. U predigri, od 19 časova, na terenu će biti naša budućnost - dečaci rođeni 1994. godine i mlađi, učesnici Dečije futsal lige - rekao je Kovačević.

No comments: