Saturday, January 23, 2010

EKONOMAC: Mladi tim odbranio titulu (sa www.ekonomac.com)

Velikim preokretom u drugom poluvremenu mlada ekipa KMF Ekonomca je odbranila titulu prvaka Balkana osvojenu prošle godine na Dojranu. Akteri u finalu su bili isti - reprezentacija Makedonije i ekipa iz Kragujevca. Obe ekipe momaka rođenih 1991. godine su pokazale da su dominantne u ovom uzrastu u regionu bivših zajedničkih republika, a Ekonomac je pobedio Hedis A1 posle boljeg izvođenja penala (5:4 posle penala, 3:3 na kraju regularnog dela, 0:3 na poluvremenu).

Domaći su poveli već u prvom minutu snažnim udarcem Tasevskog. To je potpuno poremetilo igru gostiju, pa su domaći na poluvreme otišli sa tri gola prednosti. Kapiten Ekonomca Đorđe Jovanović, odličnim intervencijama, doprineo je da vođstvo domaćina ne bude i veće.

Druga priča je viđena u nastavku. Prvo Filipović, a onda i Vesić sa dva pogotka, osigurali su Ekonomcu penale, posle čega su osvojili titulu. Već drugu godinu zaredom najbolji golman turnira Đorđe Jovanović, odbranio je udarac sa šest metara i tako u Kragujevac odneo pehar namenjen pobedniku.

Najbolji strelac na turniru je izvanredni Vladan Vesić. Sa osam pogodaka je dokazao da je postigao veliki napredak u poslednjih nekoliko meseci. Inače, za KMF Ekonomac su nastupili prvotimci Đorđe Jovanović, Vladan Vesić i Vladimir Kovačević, kao i nekolicina igrača koje stručni štab Ekonomca prati, a to su Bojić Petar, Radosavljević Dalibor i Filipović Boban.

Izvanredna organizacija, odličan smeštaj i prelep Ohrid su glavne karakteristike ovogodišnjeg turnira.

No comments: