Wednesday, January 20, 2010

REPREZENTACIJA SRBIJE NA EP U MADJARSKOJ: Rivali na skeneru

Utakmicama u grupama A i B u utorak je počelo sedmo Evropsko prvenstvo u futsalu, a drugog dana takmičenja će na terene u Budimpešti i Debrecinu po dva člana grupa C i D. "Orlovi" će danas imati priliku da na delu vide svoje rivale Sloveniju i Rusiju, koji će odmeriti snage u "Pap Laslo areni" u glavnom gradu Mađarske.
- Nema sumnje da je Rusija favorit u toj utakmici i sve osim pobede ove reprezentacije bi predstavljalo veliko iznenađenje, kada se gleda na papiru. Ipak, nezahvalno je prognozirati jer niko ne izlazi na teren da izgubi. Sastali su se i na kvalifikacionom turniru za ovo EP, u Francuskoj, kada su Slovenci pružili veliki otpor, ali su ipak izgubili sa 2:0. Ambiciozni su, imaju dobru organizaciju i sigurno je da su maksimalno spremni za napore na ovom takmičenju - rekao je selektor reprezentacije Srbije Aca Kovačević.
Rusi su u Mađarsku stigli sa "starim" Brazilcima - Pulom i Sirilom, koji je bio jedan od najboljih strelaca prethodnog EP u Portu 2007. godine, uz našeg Predraga Rajića i Španca Danijela. I pored njihove želje, novih pojačanja, Robinja i Edera Lime, neće biti na ovom EP zbog nedovršenih administrativnih poslova.
- To ne menja ništa u njihovim ambicijama. Oni su i dalje jedan od glavnih favorita za titulu. Imaju zaista sjajne igrače koji mogu do trona.
Reprezentacija Srbije, koja je od nedelje smeštena u hotelu na dunavskom ostrvu Margit siget, sa nestrpljenjem iščekuje prvu utakmicu u petak. Naš nacionalni tim, kao i slovenački, gotovo sve misli je usmerio ka međusobnom okršaju tog dana, a koji bi pobedniku mogao da donese plasman u četvrtfinale ("orlovima" sigurno ukoliko Slovenija večeras ne savlada Rusiju).
- I oni i mi smo svesni značaja te utakmice. Treniramo svakodnevno, kvalitetno se pripremamo i nadamo se povoljnom ishodu - istakao je Kovačević.


CRNO JE NOVA BOJA FUTSALA

Podloga na ispitu


"Budućnost futsala je crna" - bio je jedan od šaljivih komentara posle predstavljanja nove podloge crne boje na kojoj će biti odigrane utakmice u "Pap Laslo areni" u Budimpešti i u "Feniks areni" u Debrecinu.
- Podloga izgleda veoma atraktivno i igrači su zadovoljni njenim kvalitetom. Kada je reč o dvorani u Budimpešti, ona izgleda zaista spektakularno, a domaćin je istakao da je interesovanje veliko i najavio dobru posećenost ovih dana - naglasio je Kovačević.


REZULTATI I RASPORED TAKMIČENJA

Pobede Azerbejdžana i Italije

GRUPA A (Budimpešta) - Utorak: Mađarska - Azerbejdžan 1:3. U četvrtak od 18 časova sastaće se: Azerbejdžan - Češka. Subota od 20.30: Češka - Mađarska.
GRUPA B (Debrecin) - Utorak: Italija - Belgija 4:0. U četvrtak od 20 časova sastaće se: Belgija - Ukrajina. Subota od 18.30: Ukrajina - Italija.
GRUPA C (Budimpešta) - Danas od 20 časova sastaće se: Rusija - Slovenija. Petak od 18: Slovenija - Srbija. Nedelja od 20.30: Srbija - Rusija.
GRUPA D (Debrecin) - Danas od 18 časova sastaće se: Španija - Belorusija. Petak od 20: Belorusija - Portugal. Nedelja od 18.30: Portugal - Španija.

No comments: