Monday, January 11, 2010

REPREZENTACIJA SRBIJE: Groznica Evropskog prvenstva

Reprezentacija Srbije je počela završne pripreme za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj (Budimpešta i Debrecin), koje će biti održano od 19. do 30. januara. Posle okupljanja dela nacionalnog tima u beogradskom hotelu „M“ u sunčano nedeljno podne, izabranici selektora Ace Kovačevića su otišli u sportski centar u Kovilovu gde će trenirati do polaska za Budimpeštu - 17. januara. Na pripremama se od prvog dana nalazi 13 igrača, a jedino će se Marko Perić priključiti kasnije - u utorak, zbog klupskih obaveza u Rusiji.
- Spremni smo za izazove koji nas očekuju. Deo nas koji je igrao na prethodnom EP - u Portu 2007. godine, već je osetio posebnost ovog takmičenja i veoma se radujemo ponovnom učešću. To iskustvo će nam sada biti od velikog značaja i pokušaćemo da ga prenesemo na mlađe igrače kako bi ostvarili što bolji plasman, možda i bolji od onog iz Portugala (peto mesto) - istakao je kapiten reprezentacije Srbije Bojan Pavićević.


Kondicioni trener Ilija Maletić i selektor Aca Kovačević sa reprezentativcima Vladimirom Lazićem, Aleksandrom Tominom, Željkom Borojevićem i Bojanom Pavićevićem na okupljanju u Kovilovu (foto: P. Bajić)

„Orlovi“ će igrati u Grupi C u Budimpešti protiv Slovenije 22. januara od 18 časova i dva dana kasnije od 20.30 protiv Rusije, bronzane sa poslednjeg kontinentalnog takmičenja i polufinaliste Svetskog prvenstva. Prvu utakmicu u grupi odigraće Rusi i Slovenci, 20. januara od 20 časova.
- Osnovni cilj je plasman u četvrtfinale, a za to je potrebno da se nađemo na jednom od prva dva mesta u grupi. Izvesno je da će nam presudna utakmica biti prva - protiv Slovenije, koja je veoma ozbiljna ekipa. Potom nas očekuju Rusi koji su jači nego ikad. Imali smo prilike da ih gledamo krajem prošle godine u Belgiji i definitivno je Sirilo 50 posto njihove ekipe. Nismo uspeli da ga zaustavimo u Portu, ali jesmo potom u „Pioniru“, u kvalifikacijama za SP u Brazilu 2008. godine, pa smo bili nadomak uspeha. Verujem da i sada imamo ključ za njega. Tek po završetku takmičenja po grupama možemo da pričamo o četvrtfinalu, ali je sigurno da nije moglo teže da bude po nas jer je izbor između Španije, uz Brazil najbolje reprezentacije planete i sjajnog Portugala - rekao je Pavićević.


SPISAK ZA EP

Četrnaestorica odabranih


Na završnom spisku selektora Ace Kovačevića se nalazi 14 imena. Tu su golmani Vladimir Ranisavljević (Kolubara) i Ivan Stojanović (Kopernikus Vidre), kao i igrači: Vidan Bojović, Milan Rakić, Slobodan Rajčević, Mladen Kocić (Ekonomac), Bojan Pavićević, Milan Bogdanović, Vladimir Milosavac (Marbo Intermeco), Željko Borojević, Vladimir Lazić, Aleksandar Tomin (Kolubara), Slobodan Janjić (SAS) i Marko Perić (Dina Moskva, Rusija).
Pored selektora Kovačevića, u stručnom štabu su treneri Dejan Knežević i Velimir Andrejić, kondicioni trener Ilija Maletić, doktor Marko Jovanović, fizioterapeut Dušan Arsić, tim - menadžer Igor Gačić, ekonom Đorđe Prerad i vođa delegacije Veroljub Dugalić.


Reprezentacija Srbije u nedelju u Kovilovu (foto: P. Bajić)

U ČETVRTAK JEDINA PROVERA - U „PIONIRU“ UZ BESPLATAN ULAZ

Selekcija Beograda testira „orlove“


Jedinu proveru tokom završnih priprema za EP reprezentacija Srbije imaće u beogradskoj dvorani „Pionir“ u četvrtak od 20 časova. Sa druge strane biće selekcija Beograda koju će sa klupe predvoditi Dragan Milačić Kenedi, a kapiten će biti Zoran Bata Mirković. Ulaz u dvoranu „Pionir“ biće slobodan.
- Žao mi je što nećemo imati priliku da igramo sa Brazilom pred EP, jer su „karioke“ otkazale dolazak u našu zemlju u poslednjem trenutku, ali šta je - tu je. Pozivam sve poklonike futsala da dođu u velikom broju u „Pionir“ u četvrtak i požele nam srećan put u Mađarsku. Verujem da će te večeri moći da vide mnogo dobrih poteza - rekao je Pavićević.

No comments: