Thursday, January 14, 2010

REPREZENTACIJA SRBIJE: "Orlovi" večeras protiv selekcije Beograda u dvorani "Pionir"

Reprezentacija Srbije sastaće se večeras od 20 časova u beogradskoj dvorani „Pionir“ sa selekcijom Beograda, u jedinoj proveri tokom završnih priprema za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj, koje će biti održano od 19. do 30. januara. Na kontinentalnom šampionatu su "orlovi" smešteni u Grupu C, a protivnici u Budimpešti su im Slovenija (22. januara od 18 časova) i Rusija (24. januara od 20.30 časova).
- Ovo je prava prilika da igrači, pre polaska, osete atmosferu u dvorani velikog kapaciteta jer ćemo u prvom delu EP igrati u najvećoj dvorani u Mađarskoj. Takođe, biće to veoma ozbiljna provera jer je selektor Beograda Dragan Milačić Kenedi sastavio kvalitetnu ekipu, sa dobro poznatim imenima. Sigurno je da će učiniti sve da nas pobedi, pa će to biti veoma zanimljiva i atraktivna utakmica. Pozivam sve da dođu u „Pionir“ na prijatno veče futsala - rekao je trener reprezentacije Srbije Dejan Knežević.


Praznične želje selektora Ace Kovačevića i trenera Dejana Kneževića (foto: P. Bajić)

U redovima selekcije Beograda najavljeni su golmani Predrag Brzaković, Mirko Ostojić i Mladen Babić, kao i igrači: Zoran Bata Mirković, Predrag Rajić (čije je učešće neizvesno jer je bolestan), Igor Šošo, Saša Veljković, Igor Ilić, Aca Mijatović, Miloš Kruščić, Nenad Krstić i Marko Pršić.
- Pored njih, imaćemo i dva gosta koji će se naći na terenu u uvodnim minutima - Dejana Markovića i Ratka Balabana, ljude koji su ceo život u fudbalu i dosta su dali našem sportu. Nema sumnje da će biti veoma zanimljivo veče u „Pioniru“. Žao mi je što je Brazil otkazao dolazak u poslednjem trenutku, ali ćemo se potruditi da zamenimo „karioke“ koliko god je to u našoj moći i da pobedimo reprezentaciju Srbije. Odlučio sam se i za žute dresove, da podsećaju na Brazil. U svakom slučaju, biće to prava provera za „orlove“, ono što im je potrebno pred put na Evropsko prvenstvo - istakao je predvodnik selekcije Beograda Dragan Milačić Kenedi.


DOLASKOM PERIĆA KOMPLETIRAN NACIONALNI TIM

Sve lakše uz Andrejića


„Orlovi“ se od nedelje pripremaju u sportskom centru u Kovilovu, a od utorka su kompletni pošto je stigao Marko Perić, posle klupskih obaveza u Dini iz Moskve. Put za Mađarsku je zakazan za nedelju.
- Stigao je Perke, a tu je i trener Velimir Andrejić, koji zbog klupskih obaveza u Italiji nije sa nama na svakoj akciji, pa smo prvi put posle dužeg vremena kompletni i kada je reč o stručnom štabu. Njegovo prisustvo nam je od ogromnog značaja, pa mogu da kažem da se na ovim pripremama radi najkvalitetnije do sada. Svi smo svesni da najbitniju utakmicu na EP igramo na samom početku - protiv Slovenije jer nas pobeda, izvesno, vodi u četvrtfinale. Posle toga ćemo razmišljati o narednim protivnicima - naglasio je Knežević.


PROGRAM OD 19 ČASOVA

Besplatno u „Pioniru“

Večerašnja utakmica između reprezentacije Srbije i selekcije Beograda počeće u 20 časova, a sat vremena ranije na teren će izaći dečaci rođeni 1994. godine i mlađi, učesnici Dečije futsal lige.
Ulaz u dvoranu "Pionir" je slobodan.

No comments: