Thursday, January 14, 2010

SRBIJA - SELEKCIJA BEOGRADA 7:5 U "PIONIRU": Het - trik Rajčevića za srećan put u Mađarsku

Reprezentacija Srbije, u sklopu završnih priprema za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj, u hali "Pionir" je odigrala trening utakmicu sa selekcijom Beograda. "Orlovi" su zahvaljujući odličnoj roli i het-triku Slobodana Rajčevića uspeli da preokrenu rezultat i slave pobedu, ali evidentno je bilo da su im noge još uvek teške i da nisu pružili ni delić mogućnosti iz bogatog repertoara.
Ljubitelji futsala, ipak, nemaju razloga za brigu. Do premijerne utakmice sa Slovenijom u Budimpešti je ostalo još nedelju dana, a nema sumnje da će četa selektora Ace Kovačevića do tada ući u formu i pokazati pravo lice kad bude najpotrebnije.
Selekcija glavnog grada, koju je okupio legendarni Dragan Milačić - Kenedi, sastavljena od majstora igre na petoparcu, oduševila je publiku. Zoran Bata Mirković, Igor Šošo, Saša Veljković i Miloš Kruščić utrkivali su se u lepim potezima, a mnogi su se zapitali da li bi na kraju pretrpeli poraz da im je društvo na terenu, kako je bilo najavljeno, pravio i Predrag Rajić (razboleo se).
Utakmica je obilovala preokretima. Beograđani su dva puta imali dva gola prednosti, ali im ni vođstvo od 5:3 u 33. minutu nije bilo dovoljno za trijumf. U finišu zanimljivog meča kao da im je ponestalo i snage, što su uigraniji i fizički spremniji "orlovi" uspeli da iskoriste. U tim trenucima svoj šou je imao briljantni Slobodan Rajčević.
U 37. minutu penal sa deset metara nije iskoristio član selekcije Beograda Saša Veljković.
U predigri su na terenu bile dve selekcije Dečije futsal lige Beograda. "Beli" su savladali "Plave" sa 8:1.

SRBIJA - SELEKCIJA BEOGRADA 7:5

Strelci: 0:1 Mirković u 2, 1:1 Perić u 13, 1:2 Kruščić u 15, 1:3 Šošo (deset metara) u 16, 2:3 Rakić u 22, 3:3 Bojović u 26, 3:4 Veljković u 31, 3:5 Kruščić u 33, 4:5 Rajčević u 34, 5:5 Rajčević u 35, 6:5 Rajčević u 38. i 7:5 Tomin u 38. minutu. Dvorana: „Pionir”. Gledalaca: 700. Sudije: Damir Radović i Slavenko Matović (obojica iz Beograda). Žuti karton: Janjić (Srbija). Nagomilavanje prekršaja: Srbija 12 (6+6), Selekcija Beograda 9 (5+4). Penali: Selekcija Beograda 2 (1).
SRBIJA: Ranisavljević, Perić, Kocić, Pavićević, Rakić, Janjić, Milosavac, Lazić, Tomin, Bojović, Rajčević i Stojanović. Nisu igrali: Bogdanović i Borojević.
SELEKCIJA BEOGRADA: Ostojić, Šošo, Mirković, Ilić, Veljković, Kruščić, Krstić, Marković, Stevanović, Pršić i Babić.

Vladislav Vlajić

No comments: