Thursday, January 21, 2010

REPREZENTACIJA SRBIJE: Golmani među glavnim uzdanicama

Reprezentacija Srbije odigraće sutra (18 časova) prvu utakmicu na sedmom Evropskom prvenstvu, u „Pap Laslo areni“ u Budimpešti, u okviru Grupe C, a među glavnim uzdanicama selektora Ace Kovačevića u duelu protiv Slovenije, kao i na celom turniru, biće golmani Vladimir Ranisavljević i Ivan Stojanović. Čuvari mreže naše reprezentacije su primili samo dva gola u poslednje četiri međunarodne provere, a nijednom nisu vadili loptu iz mreže protiv učesnika kontinentalnog šampionata. U Belgiji, krajem decembra prošle godine, pobeđen je domaćin sa 5:0, pa Belorusija sa 2:0, dok je u prvoj polovini tog meseca, na gostovanju u Makedoniji, reprezentacija te zemlje uspela da u obe utakmice postigne po gol - 6:1 i 2:1.
- Ostaje nam da pokušamo da i sada učinimo isto, kada je najvažnije - istakao je Ranisavljević i nastavio:
- Pozitivno je to što smo imali prilike da gledamo rivale pre duela sa njima. O Rusima ćemo naknadno, a sada su nam sve misli okrenute prema Sloveniji. To je kvalitetna reprezentacija, koja se ranije najčešće oslanjala na vrhunskog pojedinca kao što je Mile Simeunovič, a danas su najjači kao kolektiv. I oni i mi smo još od žreba svesni ogromnog značaja našeg međusobnog duela. Biće to veoma zanimljiva utakmica. Neću reći ništa novo ako istaknem da je četvrtfinale osnovni cilj, imajući u vidu grupu sa kojom se ukrštamo. Da je bilo koja druga kombinacija, ne bih se zadovoljio tim rezultatom. Na nama je sada prvo da izborimo jednu od prve dve pozicije u grupi, a da potom pokušamo da stignemo i do najvećeg sna u karijerama - medalje sa EP - rekao je Ranisavljević.
Za razliku od njega, koji je igrao na prethodnom EP u Portu, zajedno sa Predragom Brzakovićem, Stojanović će debitovati na kontinentalnoj smotri najboljih reprezentacija u futsalu.
- Ovo jeste nova situacija za mene, cilj kojem sam težio i naporno radio proteklih godina kako bih ga dostigao. Ostaje mi da učinim sve da opravdam poverenje i doprinesem, nadam se, velikom uspehu - istakao je Stojanović i dodao:
- Skoro nikada naša reprezentacija nije bila miljenik žreba, pa je tako i sada, pošto nam je dodelila Rusiju u grupi, a Španiju ili Portugal na ukrštanju u četvrtfinalu. To je izazov više, ali o kombinacijama možemo da razmišljamo tek kada završimo na pravi način posao u grupi. Naravno, to se pre svega odnosi na sutrašnju utakmicu sa Slovenijom, kvalitetnom reprezentacijom, čija se igra bazira na dosta trčanja. U tom meču je naša karta za drugi krug. Srbija je bila iznenađenje prošlog šampionata, pa ćemo da se potrudimo da ponovo iznenadimo Evropu.


SRBIJA ĆE IMATI ZNAČAJNU PODRŠKU U BUDIMPEŠTI

I dijaspora uz „orlove“


Reprezentacija naše zemlje imaće značajnu podršku sa tribina. Dolazak su najavili navijači iz Srbije i još nekoliko okolnih zemalja, a uz „orlove“ će sigurno biti i deo domaćina u Budimpešti. Naime, učenici i profesori Srpske osnovne škole i gimnazije „Nikola Tesla“ iz glavnog grada Mađarske, koji su i ranije na pravi način pratili naše sportiste kada su se nadmetali u Budimpešti, odavno su nabavili pedesetak ulaznica i najavili dolazak u još većem broju.


GRUPA C (Budimpešta)

Sreda: Rusija - Slovenija 5:1. Sutra od 18 časova sastaće se: Slovenija - Srbija. Nedelja od 20.30: Srbija - Rusija.


Sve rezultate, tabele i raspored takmičenja možete da pogledate ovde i ovde.

No comments: