Friday, January 22, 2010

REPREZENTACIJA SRBIJE: Došao je i taj dan - danas protiv Slovenije

Tri, dva, jedan ... Odbrojavanje je završeno. Posle 12 dana priprema u Beogradu i Budimpešti reprezentacija Srbije će večeras izaći na teren "Pap Laslo arene" u glavnom gradu Mađarske i pokušati da završi posao oko četvrtfinala. Posle ubedljive pobede Rusije nad Slovenijom (5:1) u prvom kolu Grupe C, u sredu, "orlove" od ulaska među osam najboljih deli trijumf nad istim protivnikom u utakmici koja počinje u 18 časova (direktan prenos na satelitskoj televizijskoj stanici "Eurosport 2").
- Spremni smo za napore i nadamo se pobedi jer bi nas sve ostalo značajno udaljilo od cilja. Nema sumnje da će biti teško, ali ni ne može drugačije da bude na ovakvom takmičenju - naglasio je reprezentativac naše zemlje Željko Borojević.
Prošao je mnogo toga u dugogodišnjoj karijeri, postao najtrofejniji igrač u istoriji našeg malog fudbala sa šest šampionskih titula (uz golmana Zorana Rakićevića), a trofeje sa turnira je odavno prestao da broji. Ipak, utakmice u nacionalnom dresu su nešto posebno. Evropsko prvenstvo u Portu 2007. godine, na kojem je sa saigračima postigao najveći uspeh u istoriji - peto mesto, ostao mu je u najlepšem sećanju, a nada se da će sada - iz "komšiluka" poneti kući još bolje utiske.
- Dobro je to što smo mogli da vidimo protivnike na terenu pre duela sa njima. Doduše, Slovenci su se protiv Rusa branili celu utakmicu i bezuspešno pokušavali da nešto više učine iz kontranapada. Protiv nas će verovatno igrati otvorenije jer im je to poslednja utakmica u grupi i šansa da se zadrže na ovom turniru. Sa druge strane, Rusi nisu odigrali ništa posebno, i pored ubedljive pobede, pa sumnjam da mogu to da ponove dva puta zaredom. Nama će tako biti još teže da igramo sa njima, ali nismo bez šansi. Za početak, da završimo kako treba prvu utakmicu, pa ćemo kasnije da razmišljamo o nastavku takmičenja - istakao je Borojević.
I Vidan Bojović se nada da će mu Mađarska doneti još više sreće nego Portugal.
- Na svakom narednom takmičenju postoji želja da se postigne bolji rezultat, pa je tako i sada. Prva prepreka na tom putu su nam Slovenci koji su veoma spremna ekipa. Protiv Rusa su pokušavali različite kombinacije, u zavisnosti od petorke protivnika, ali nisu uspeli da se odupru. Doduše, dotukli su ih nesrećni golovi - rekao je Bojović i dodao:
- Naša prednost je u individualnom kvalitetu jer u redovima Slovenije nema takvih pojedinaca, koji mogu da odigraju "jedan na jedan" i da u svakom trenutku reše utakmicu. Od svih igrača, najviše mi se svidelo ono što je prikazao protiv Rusa kapiten Benjamin Melink.


KOMPLETAN STRUČNI ŠTAB

Stigao Andrejić


Od četvrtka je u Budimpešti i trener reprezentacije Velimir Andrejić. Posle kraćeg povratka u Italiju zbog klupskih obaveza, a po završetku priprema u Kovilovu, vratio se među "orlove" i, takođe, sa nestrpljenjem iščekuje prvi okršaj na Evropskom prvenstvu.


IZ TABORA REPREZENTACIJE SLOVENIJE

Poslednja šansa protiv Srbije


Selektor reprezentacije Slovenije Andrej Dobrovičnik nije bio razočaran posle poraza od Rusije (1:5) i odmah se okrenuo duelu sa "orlovima".
- Rezultat je realan jer su amaterski i profesionalni futsal dve različite stvari. U tome su Rusi daleko ispred. Pozitivna je bila želja da se parira protivniku, što smo i uspeli dobrim delom utakmice. Reprezentaciju Srbije poznajemo i poštujemo i protiv tog rivala očekujem znatno drugačiju, neizvesnu utakmicu. Njena prednost je to što je mogla da nas vidi na terenu pre međusobnog duela. Nadam se da ćemo imati još veću podršku sa tribina - rekao je Dobrovičnik.


GRUPA C (Budimpešta)

Sreda: Rusija - Slovenija 5:1. Sutra od 18 časova sastaće se: Slovenija - Srbija. Nedelja od 20.30: Srbija - Rusija.


Sve rezultate, tabele i raspored takmičenja možete da pogledate ovde i ovde.

No comments: