Sunday, March 22, 2009

REPREZENTACIJA SRBIJE: Preko domaćina na EP

Hoće li reprezentacija Srbije u futsalu biti jedna od 12 učesnika Evropskog prvenstva 2010. godine u Mađarskoj saznaćemo večeras, nešto pre 20 časova, kada će biti stavljena tačka na kvalifikacije koje su počele u četvrtak.
Posle dve pobede na turniru u belgijskom gradu Antverpenu, u okviru kvalifikacione grupe 5, nad Grčkom (5:2) i Makedonijom (3:2), „orlovi“ se nalaze blizu plasmana na drugi kontinentalni šampionat zaredom. Tamo će biti sigurno ukoliko osvoje bar bod u duelu sa Belgijom, danas od 18 časova (u isto vreme počinju poslednje utakmice na svih sedam turnira), a na EP mogu i u slučaju poraza, ali će tada zavisiti od ishoda nadmetanja u ostalim grupama. Pored sedam pobednika, plasman će obezbediti i četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije (posle dva kola po dva trijumfa od drugoplasiranih timova imaju jedino Srbija i Slovačka).
- Belgija je kvalitetna ekipa, ali nije kvalitetnija od nas. Hoćemo da se plasiramo na završni turnir, ali i da osvojimo ovaj u kojem smo postavljeni za nosioce pri žrebu. Za tu, drugu želju nam je neophodna pobeda i učinićemo sve da to ostvarimo – naglasio je Predrag Rajić, a potom se osvrnuo na učinak u prva dva kola:
- Najteže je dobiti utakmice u kojima su unapred upisani bodovi, a na terenu imate veoma borbene protivnike koji su dodatno motivisani protiv ekipe kao što je naša, pete na kontinentu. U oba susreta smo dominirali kada je reč o posedu lopte, stvorili smo bezbroj prilika, ali je problem predstavljala realizacija istih. Najbitnije je da smo savladali oba protivnika jer u ovakvom sistemu kvalifikacija greške mogu skupo da koštaju. To su pokazali i rezultati u drugim grupama. Verujem da ćemo uspešno da završimo turnir jer smo najkvalitetnija reprezentacija u Antverpenu. Iskustvo govori da najbolje igramo protiv najtežih protivnika, a to je ovaj put Belgija.

No comments: