Tuesday, March 17, 2009

FSS: “Orlovi” u futsalu ubedljivi u dvomeču protiv Crne Gore (sa www.fss.rs od 15. marta)

Naša selekcija slavila u prvom duelu sa 8:1, a u revanšu sa 5:0. U sredu odlazak na kvalifikacioni turnir

Najbolja srpska futsal reprezentacija već pet dana u Beogradu obavlja završne pripreme pred odlazak u Belgiju na kvalifikacioni turnir za Prvenstvo Evrope, a izabranici selektora Ace Kovačevića odigrali su u subotu i nedelju i dve prijateljske utakmice sa selekcijom Crne Gore.
Majstori malog fudbala iz Srbije bili su veoma ubedljivi u oba duela, savladavši rivala sa 8:1 i 5:0, nagovestivši tako da se nalaze u dobroj formi uoči najvažnijeg takmičenja u 2009.godini. Prvi susret odigran je u Sportskom centru Voždovac na Banjici pred oko 600 gledalaca, a "orlovi" su došli u vođstvo pogotkom Vidana Bojovića, da bi nekoliko minuta kasnije iz slobodnog udarca izjednačio Aleksandar Božović i to je bilo uglavnom sve što su borbeni gosti iz Crne Gore uspeli da učine protiv veoma raspoloženih reprezentativaca Srbije. Već na poluvremenu rezultat je glasio 5:1, Bojović se još jednom upisao u strelce, a mreže su tresli još Bogdanović, Pavićević i Rakić. U nastavku susreta dosta dugo se čekalo na novi pogodak, koji je postigao Borko Surudžić u 34.minutu, zatim je Barović zatresao sopstvenu mrežu nakon šuta Rajića, da bi Milan Rakić stavio tačku na visoku pobedu u prvom okršaju sa Crnom Gorom. Gosti su u finišu mogli da ublaže poraz, ali je golman Ivan Stojanović zaustavio kazneni udarac Božovića sa deset metara.
Dan kasnije, u rakovačkoj Hali "Slodes" viđen je još jedan dinamičan susret, a u prvih 20 minuta nije bilo golova, iako su obe selekcije imale nekoliko povoljnih prilika. Seriju golova za Srbiju otvorio je u nastavku duela ponovo Vidan Bojović koji je sa dva pogotka načeo protivnika u 21. i 22.minutu, a zatim su golove postigli još Rajić, Kocić i Perić, za konačnih 5:0 i potvrdu evidentne razlike u klasi.


Radost reprezentativaca Srbije (foto www.fss.rs)

Naša reprezentacija u naredna dva dana finiširaće mini pripreme u Beogradu, a u sredu 18.marta putuje se za Antverpen, gde će se odigrati kvalifikaciona grupa 5 za Prvenstvo Evrope 2010. u Mađarskoj. "Orlovi" će prvu utakmicu odigrati sa Grčkom, u četvrtak 19.marta od 18.15, dan kasnije se u isto vreme sastajemo sa Makedonijom, a poslednji susret odigraćemo u nedelju 22.marta protiv domaćina Belgije od 18 časova. Sve utakmice igraju se u "Loto Areni" u Antverpenu. Plasman na Prvenstvo Evrope izboriće sve prvoplasirane selekcije iz 7 kvalifikacionih grupa, kao i 4 najbolje drugoplasirane.
- Utakmice sa Crnom Gorom veoma su nam koristile, jer smo posle dužeg vremena igrali u najjačem sastavu, a rezultat nije bio u prvom planu. Ipak, ove dve pobede, kao i dobra igra, daju nam pravo na optimizam i imamo sasvim dobre šanse da ostvarimo ono zbog čega putujemo u Belgiju. Za nas će posebno važne biti prve dve utakmice, sa Grčkom i Makedonijom, jer ako njih dobijemo, jednom nogom smo na Prvenstvu Evrope - istakao je selektor futsal reprezentacije Srbije, Aca Kovačević, kome u radu asistiraju treneri Dejan Knežević i Ilija Maletić.

www.fss.rs

No comments: