Sunday, March 15, 2009

REPREZENTACIJA SRBIJE PONOVO BOLJA OD CRNE GORE: "Petarda" u "Slodesu"

Reprezentacija Srbije je „petardom“ u drugom poluvremenu ubedljivo savladala Crnu Goru i u drugoj prijateljskoj utakmici u Beogradu - 5:0, poslednjoj pre odlaska u Antverpen, na kvalifikacioni turnir Grupe 5 za plasman na EP 2010. u Mađarskoj.



Kao i u dvorani na Banjici dan ranije, kada je bilo 8:1 za „orlove“, dvostruki strelac je bio Bojović. Prvo ga je u šestercu pronašao Rajčević, a 40 sekundi kasnije je isto učinio Kocić. Rajić je oduzeo loptu i snažnim udarcem je poslao u mrežu golmana Boškovića u 28. minutu, a u sledećem je započeo akciju u kojoj su učestvovali i Lazić i Kocić za 4:0. U 36. minutu je loptu u gol zakucao Perić iz slobodnog udarca sa ivice šesterca.

U prvom poluvremenu su mreže mirovale. „Orlovi“ su imali inicijativu, Živić, Rajčević i Rajić su pogodili i okvir gola, ali nisu uspeli da savladaju golmana Despotovića. Na drugoj strani se odličnim odbranama u prvom delu susreta istakao Stojanović, a u drugom je isto učinio Ranisavljević.


Duel Zorana Barovića (Crna Gora) i kapitena Bojana Pavićevića (Srbija), a u pozadini je Vidan Bojović (Srbija), na utakmici u "Slodesu"


Selektor reprezentacije Srbije Aca Kovačević je „promešao karte“ u drugom susretu. Utakmicu su započeli Kocić, Živić i Lazić koji nisu ulazili u igru u prethodnom duelu, a nisu igrali Cvetanović, Bogdanović, Surudžić i Borojević. Njegov kolega na klupi Crne Gore Sveto Ljesar se odlučio za jednu promenu u početnoj postavi, pa je od prvog minuta na parketu bio Bajović koji je dan ranije dva puta pogodio okvir gola, umesto Gojkovića.



SRBIJA - CRNA GORA 5:0


Strelci: 1:0 Bojović u 21, 2:0 Bojović u 22, 3:0 Rajić u 28, 4:0 Kocić u 29, 5:0 Perić u 36. minutu. Dvorana: Slodes. Gledalaca: 200. Sudije: Rajko Katanić i Damir Vojnović (obojica iz Beograda). Žuti karton: Zeković (Crna Gora). Nagomilavanje prekršaja: Srbija 9 (4+5), Crna Gora 8 (3+5).

SRBIJA: Stojanović, Kocić, Živić, Rajčević, Lazić, Perić, Pavićević, Rakić, Rajić, Bojović, Ranisavljević, Cvetanović, Bogdanović, Surudžić, Borojević.

CRNA GORA: Despotović, Drašković, Barović, Miković, Bajović, Mugoša, Perović, Vuković, Gojković, Zeković, Božović, Novović, Popović, Bošković.


Predrag Bajić
futsalsrbija.blogspot.com

No comments: