Thursday, March 19, 2009

REPREZENTACIJA SRBIJE DANAS POČINJE KVALIFIKACIJE ZA EP: Grci prva prepreka

Reprezentacija Srbije, peta sa poslednjeg Evropskog prvenstva – u Portugalu 2007, boriće se od danas do nedelje na kvalifikacionom turniru Grupe 5 u belgijskom gradu Antverpenu za mesto na EP u Mađarskoj 2010. godine. Pored domaćina, protivnici su Grčka i Makedonija, a plasman među 12 najboljih na kontinentu obezbediće pobednici sedam kvalifikacionih grupa i četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije.
„Orlovi“ su, posle sedmodnevnih priprema u Beogradu i dve pobede u prijateljskim utakmicama protiv Crne Gore (8:1 i 5:0), juče avionom otputovali u zemlju koja im se posrećila u prethodnim kvalifikacijama za EP, pre dve godine – Holandiju, a iz Amsterdama su autobusom nastavili do odredišta – Antverpena. Favorit grupe će se na početku takmičenja, danas od 18.15 časova, sastati sa Grčkom koja je pristigla iz pretkvalifikacija kao najbolji tim Grupe C u kojoj su još bili Gruzija, Albanija i Malta.
- Prve dve utakmice moramo da pobedimo, a svaki drugačiji ishod bi bio ravan katastrofi. Jednostavno, mnogo smo kvalitetniji i od Grčke i od Makedonije. Belgijanci su nam najteža prepreka, sa nekoliko Brazilaca u timu, ali verujem da ćemo biti uspešniji i od njih – rekao je kapiten Bojan Pavićević i nastavio:
- Naravno, sada razmišljamo pre svega o Grcima. Treba prvo završiti tu utakmicu na pravi način. Igrao sam u dresu Marba protiv šampiona te zemlje – Atine '90 pre tri i po godine u Futsal kupu i tada smo pobedili sa 8:1. Napredovali jesu od tada, ali je to i dalje veoma daleko od našeg kvaliteta. U dve provere u Sloveniji pre desetak dana je reprezentacija Grčke poražena od domaćina sa 4:0 i 7:0.


PRIJAVLJENO 14 IGRAČA ZA TURNIR

Bez Živića na završnom spisku

Selektor Aca Kovačević je na turnir u Belgiji poveo svih 15 igrača sa priprema, od kojih jedan neće moći da zaigra (maksimum je 14 prijavljenih fudbalera). Stručni štab je doneo odluku da na ovom takmičenju neće „skidati“ Milana Živića. Priliku da zaigraju imaju golmani Ranisavljević (Kolubara) i Stojanović (Ekonomac), kao i igrači: Kocić, Bojović, Cvetanović (Ekonomac), Borojević, Lazić (Kolubara), Pavićević, Bogdanović (Marbo Intermeco), Rajčević (SAS), Rakić (Liman), Rajić, Perić i Surudžić (Dina Moskva, Rusija). U stručnom štabu, pored selektora Kovačevića, nalaze se trener Dejan Knežević, kondicioni trener Ilija Maletić, doktor Marko Jovanović fizioterapeut Dušan Arsić i sekretar Igor Gačić, dok je šef delegacije Veroljub Dugalić.


RASPORED TAKMIČENJA

U nedelju sa domaćinom

U prvom kolu Grupe 5 u Antverpenu sastaće se Srbija – Grčka, danas od 18.15 časova i Belgija – Makedonija od 20.30. Sutra će „orlovi“ u isto vreme igrati protiv Makedonije, a od 20.30 na teren „Loto arene“ će Belgija i Grčka.
Posle dana odmora, u trećem, poslednjem kolu u nedelju, prvo će snage odmeriti Grčka i Makedonija, od 16 časova, pa Srbija i Belgija dva sata kasnije.

Predrag Bajić
futsalsrbija.blogspot.com

No comments: