Tuesday, March 10, 2009

REPREZENTACIJA SRBIJE OD SUTRA NA OKUPU: Zalet za Belgiju

Reprezentacija Srbije će sutra započeti završne pripreme za kvalifikacioni turnir Grupe 5 za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj 2010. godine, koji će biti održan u belgijskom gradu Antverpenu od 19. do 22. marta. Okupljanje je zakazano za 12 časova u beogradskom hotelu „Slodes“, koji će biti baza „orlova“ narednih sedam dana, a prvi trening biće održan u istoimenoj dvorani od 16.30 časova.

Selektor Aca Kovačević je pozvao 15 igrača za najbitniju akciju u ovoj godini, od kojih će 14 imati pravo nastupa na turniru. Na spisku su golmani Vladimir Ranisavljević (Kolubara) i Ivan Stojanović (Ekonomac), kao i igrači: Mladen Kocić, Vidan Bojović, Vladan Cvetanović (Ekonomac), Milan Živić, Željko Borojević, Vladimir Lazić (Kolubara), Bojan Pavićević, Milan Bogdanović (Marbo Intermeco), Slobodan Rajčević (SAS), Milan Rakić (Liman), Predrag Rajić, Marko Perić i Borko Surudžić (Dina Moskva, Rusija). U stručnom štabu, pored selektora Kovačevića, nalaze se trener Dejan Knežević, kondicioni trener Ilija Maletić, doktor Marko Jovanović fizioterapeut Dušan Arsić i sekretar Igor Gačić, dok je šef delegacije Veroljub Dugalić.

Reprezentacija Srbije će tokom priprema odigrati dve prijateljske utakmice u Beogradu protiv Crne Gore, takođe učesnika kvalifikacija za EP. Prva je na programu u subotu od 20 časova u SC „Voždovac“ na Banjici, a druga dan kasnije u „Slodesu“ od 15 časova.

„Orlovi“ će u Antverpenu igrati prvo protiv Grčke 19. marta (18.15 časova). Dan kasnije će im protivnik biti Makedonija (18.15), a 22. marta će odmeriti snage sa Belgijom (18). Na EP će se plasirati pobednici sedam grupa, kao i četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije.

No comments: