Thursday, March 19, 2009

KVALIFIKACIJE ZA EP - GRUPA 5 - 1. KOLO: Srbija - Grčka 5:2

Reprezentacija Srbije je pobedom započela učešće na kvalifikacionom turniru Grupe 5 u belgijskom gradu Antverpenu za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj 2010. godine.
Posle mnogo propuštenih prilika, u veoma korektnom susretu, o čemu govori i činjenica da u drugom poluvremenu nije bilo prekršaja, „orlovi“ su poveli preko Perića u 18. minutu. Utakmica je prelomljena početkom drugog poluvremena kada su Rajčević i kapiten Pavićević zatresli mrežu protivnika u razmaku od 27 sekundi.
- Zadovoljan sam time što smo uspešno započeli kvalifikacije, sa tri boda, ali nisam zadovoljan rezultatom. Mnogo smo kvalitetniji od Grčke, napadali smo tokom svih 40 minuta i stvorili bezbroj prilika, pa je trebalo da završimo utakmicu sa većom razlikom. U ovakvom sistemu kvalifikacija je svaki gol bitan. Sa druge strane, napravili smo greške koje ne smeju da se događaju ekipi našeg kvaliteta i tako primili dva pogotka. Uočili smo greške i potrudićemo se da ih ispravimo jer nam slede teži protivnici – rekao je selektor Aca Kovačević koji na ovoj utakmici nije „skidao“ Rakića i Lazića.
Na EP će se plasirati pobednici sedam grupa i četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije.



SRBIJA – GRČKA 5:2

Strelci: 1:0 Perić u 18, 2:0 Rajčević u 23, 3:0 Pavićević u 23, 3:1 Busmpuras u 28, 4:1 Rajić u 31, 5:1 Perić u 38, 5:2 Artinos u 40. minutu. Dvorana: Loto arena. Gledalaca: 400. Sudije: Tomi Gronman (Finska) i Kiazo Leladze (Letonija). Nagomilavanje prekšaja: Srbija 3 (3+0), Grčka 1 (1+0).
SRBIJA: Ranisavljević, Perić, Pavićević, Rajić, Borojević, Cvetanović, Bogdanović, Surudžić, Bojović, Rajčević, Kocić, Stojanović.
GRČKA: Akis, Panu, Kafiljas, Murdukutas, Manos, Busmpuras, Sikaras, Kricalis, Delaportas, Iladis, Artinos, Teofilu.

No comments: