Sunday, March 22, 2009

KVALIFIKACIJE ZA EP - GRUPA 5 - 3. KOLO: Srbija - Belgija 3:4 SRBIJA SE PLASIRALA NA EP !!!!

Reprezentacija Srbije učestvovaće na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj 2010. godine !
U najuzbudljivijem kvalifikacionom ciklusu u istoriji kontinentalnih šampionata „orlovi“ su bili na „klackalici“ odlaska na isti. Na polovini poslednjih utakmica (u svim grupama su počele u isto vreme), kada su gubili sa 2:1, bili su prvi ispod crte kada je reč o drugoplasiranim reprezentacijama (peti od sedam), ali su na kraju ipak uspeli da uhvate „poslednji voz“ za Budimpeštu i Debrecin, i pored minimalnog poraza.


Reprezentacija Srbije pred prijateljsku utakmicu protiv Crne Gore u dvorani na Banjici

Posle tog poraza i raspleta u drugim grupama, u svlačionici su nestrpljivo iščekivali još jedan rezultat – utakmice iz Rumunije koja je počela u isto vreme. Minuti su im bili dugi kao godine. Na kraju, domaćin nije uspeo da savlada Ukrajince (2:2), a da je tako potvrdio im je delegat turnira u Belgiji, upravo Ukrajinac Sergej Lisenčuk, posle čega je usledilo veliko slavlje.
„Orlovi“ su se, kada je reč o drugoplasiranim reprezentacijama, zbog bolje gol – razlike našli ispred Slovaka i Hrvata (završili takmičenje sa „plus dva“), ali i Rumuna koji su sakupili pet bodova.
Kada je reč o duelu sa Belgijom, reprezentacija Srbije je ponovo imala incijativu, stvarala prilike, ali je realizacija i na trećoj utakmici u Antverpenu predstavljala problem. Sa druge strane, Belgijanci su pogađali mrežu posle kontranapada i grešaka protivnika i slavili sa 4:3. Tako su „orlovi“ sebi zakomplikovali situaciju, imajući u vidu da im je i bod bio dovoljan da sami odluče o svojoj sudbini, ali su ipak overili vizu za završnicu.



SRBIJA – BELGIJA 3:4

Strelci: 0:1 Čajbai u 13, 0:2 Ferijan u 17, 1:2 Borojević u 20, 1:3 Ziko u 25, 2:3 Cvetanović u 27, 2:4 Bahar u 35, 3:4 Pavićević u 37. minutu. Dvorana: Loto arena. Gledalaca: 2000. Sudije: Pedro Parati Gomez Silva (Portugal) i Tomi Gronman (Finska). Žuti karton: Nojkermans (Belgija). Nagomilavanje prekšaja: Srbija 4 (2+2), Belgija 6 (4+2).
SRBIJA: Ranisavljević, Perić, Pavićević, Rajić, Borojević, Bogdanović, Cvetanović, Rakić, Bojović, Rajčević, Kocić, Stojanović.
BELGIJA: Moran, Abasi, Bahar, Čajbai, El Haual, Ačabar, Ferijan, Nojkermans, Ziko, Lusio Lima, Vanderlei, Pađeta.


PREDRAG RAJIĆ

„Viza“ na oproštaju

Reprezentativac Srbije Predrag Rajić je protiv Belgije odigrao poslednju takmičarsku utakmicu u najdražem dresu.
- Presrećan sam zbog toga što smo uspeli da se plasiramo na EP i tako potvrdimo mesto među najboljim reprezentacijama na kontinentu. Ostaje žal što nismo pobedili i domaćina, u mojoj poslednjoj utakmici. Ponovo smo mnogo prilika propustili, ali je to sada znatno manje bitno. Siguran sam da će Srbija igrati značajnu ulogu na EP – rekao je Rajić.


GRUPA 5 (Antverpen)

Rezultati 1. kola: Srbija – Grčka 5:2, Belgija – Makedonija 6:0.
Rezultati 2. kola: Makedonija – Srbija 2:3, Belgija – Grčka 4:1.
Rezultati 3. (poslednjeg) kola: Grčka – Makedonija 2:2 Srbija – Belgija 3:4.

1. Belgija 3 3 0 0 14:4 9
2. Srbija 3 2 0 1 11:8 6
3. Grčka 3 0 1 2 5:11 1
4. Makedonija 3 0 1 2 4:11 1

Na Evropsko prvenstvo su se plasirale reprezentacije Belgije i Srbije.

No comments: