Friday, March 20, 2009

KVALIFIKACIJE ZA EP - GRUPA 5 - 2. KOLO: Makedonija - Srbija 2:3

Reprezentacija Srbije je upisala drugu pobedu na kvalifikacionom turniru Grupe 5 u belgijskom gradu Antverpenu za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj 2010. godine. Posle Grčke (5:2) je savladana i Makedonija, pa su „orlovi“ zadržali maksimalan učinak pred dan raspleta – nedelju, u kojem će biti poznato sedam pobednika grupa, kao i četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije koje će se naći na završnom turniru.
Odlučujući gol je postigao Surudžić, kojeg je u šestercu uposlio Perić posle prodora po levoj strani, nekoliko sekundi pošto su naši reprezentativci krenuli sa centra, posle izjednačujućeg pogotka protivnika.
Naš nacionalni tim je poveo preko Rakića koji je primio loptu u šestercu i zatresao mrežu u 8. minutu. Prednost je udvostručio Rajić kada je iskoristio penal sa 6 metara, posle prekršaja nad Surudžićem u kaznenom prostoru. Činilo se u tim trenucima da će „orlovi“ brzo „slomiti“ južne susede, ali je to sprečio Đorđijev iz slobodnjaka, pa evro – golom. Isti igrač je bio dvostruki strelac i pre godinu dana kada je Makedonija savladala Srbiju sa 2:0 na turniru u bugarskom gradu Gabrovu.
Prvi pogodak protivnika kao da je „sasekao“ naš nacionalni tim koji je popustio u drugom poluvremenu, ali je ipak uspeo da stigne do pobede.
- Igramo dobro, ali je realizacija problem. I danas smo stvorili mnogo prilika. Posle svega, najbitnije je da smo osvojili šest bodova iz dve utakmice u kojima nismo imali pravo na grešku, pa je i to uticalo na igrače. Siguran sam da će biti bolje protiv Belgije – rekao je selektor Aca Kovačević koji je na ovoj utakmici bio bez Bogdanovića i Kocića.




MAKEDONIJA – SRBIJA 2:3

Strelci: 0:1 Rakić u 8, 0:2 Rajić (6 metara) u 11, 1:2 Đorđijev u 19, 2:2 Đorđijev u 31, 2:3 Surudžić u 31. minutu. Dvorana: Loto arena. Gledalaca: 400. Sudije: Tomi Gronman (Finska) i Almaz Abasov (Kazahstan). Žuti karton: Leveski (Makedonija). Nagomilavanje prekšaja: Makedonija 8 (3+5), Srbija 3 (3+0). Penali: Srbija 1 (1).

MAKEDONIJA: Pandilov, Đorđijev, Leveski, Petrović, Jovanovski, Ibiši, Petković, Petrovski, Rangotov, Solakovski, Trajkovski, Cvetkovski.
SRBIJA: Stojanović, Perić, Pavićević, Rajić, Borojević, Cvetanović, Rakić, Surudžić, Bojović, Rajčević, Lazić, Ranisavljević.

No comments: