Wednesday, September 10, 2008

ŽREB KVALIFIKACIJA ZA EP (danas od 13.30 časova) - Srbija u prvom šeširu

Reprezentaciju Srbije u futsalu put ka Evropskom prvenstvu u Mađarskoj vodiće preko Belgije, Rumunije, Francuske ili Litvanije. U jednoj od ovih zemalja igraće na kvalifikacionom turniru, od 19. do 22. marta 2009. godine. Peta reprezentacija sa EP u Portugalu 2007. naći će se među nosiocima na današnjem žrebanju, od 13.30 časova, u sedištu UEFA u švajcarskom gradu Nionu. Pored „orlova“ u prvom šeširu su još Španija, Portugal i Češka, koji će biti domaćini turnira. Nosioci su i Italija, Rusija i Ukrajina.
U drugom šeširu su Belgija, Slovenija, Holandija, Slovačka, Hrvatska, Belorusija i Poljska.
Ukoliko naš nacionalni tim izvuče Belgiju iz drugog šešira, onda će iz trećeg igrati protiv Azerbejdžana, Moldavije, Makedonije ili Bosne i Hercegovine. U suprotnom, mogući protivnici su domaćini iz trećeg šešira: Rumunija, Francuska ili Litvanija.
U četvrtom šeširu su Andora i učesnici pretkvalifikacija, koje će biti odigrane u periodu između 14. i 22. februara
2009. Među njima su i debitanti: Crna Gora, Estonija i Republika Irska. Pobednici pretkvalifikacionih turnira u Izraelu, Bugarskoj, Republici Irskoj i na Malti, kao i dve najbolje drugoplasirane reprezentacije, igraće u kvalifikacijama.
Ukupno ima 38 želja za 11 mesta na EP u Mađarskoj, koje će biti održano u januaru 2010. Na završnom turniru, pored domaćina, igraće pobednici sedam kvalifikacionih grupa, kao i četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije.

futsalsrbija.blogspot.com

No comments: