Wednesday, September 10, 2008

KVALIFIKACIJE ZA EP - Srbija u Belgiji

Reprezentaciju Srbije put do Evropskog prvenstva u Mađarskoj, u Budimpešti i Debrecinu u januaru 2010. godine, vodi preko Belgije, gde će biti održan kvalifikacioni turnir od 19. do 22. marta 2009. godine.
Žrebom u sedištu UEFA, u švajcarskom gradu Nionu, „orlovi“ su smešteni u Grupu 5 sa domaćinom turnira, Makedonijom i pobednikom pretkvalifikacione Grupe C na Malti gde će igrati i Grčka, Gruzija i Albanija, u periodu između 14. i 22. februara.
U šeširima se našlo 38 zemalja, a mesta na EP je 11. Tamo će
biti pobednici sedam kvalifikacionih grupa i četiri najbolja drugoplasirana nacionalna tima.

KVALIFIKACIJE ZA EP

GRUPA 1 (Rumunija): Ukrajina, Holandija, Rumunija i Andora.
GRUPA 2 (Španija): Španija, Slovačka, Moldavija i pobednik pretkvalifikacione Grupa A u Republici Irskoj (Kazahstan, Kipar, Engleska i Republika Irska).
GRUPA 3 (Češka): Češka, Hrvatska, Bosna i Hercegovina i pobednik pretkvalifikacione Grupe B u Bugarskoj (Letonija, Jermenija, Bugarska i Estonija).
GRUPA 4 (Litvanija): Italija, Belorusija, Litvanija i druga najbolja drugoplasirana reprezentacija iz pretkvalifikacionih grupa.
GRUPA 5 (Belgija): SRBIJA, Belgija, Makedonija i pobednik pretkvalifikacione Grupe C na Malti (Grčka, Gruzija, Albanija i Malta).
GRUPA 6 (Portugal): Portugal, Poljska, Azerbejdžan i pobednik pretkvalifikacione Grupe D u Izraelu (Izrael, Finska, Turska i Crna Gora).

GRUPA 7 (Francuska): Rusija, Slovenija, Francuska i najbolja drugoplasirana reprezentacija iz pretkvalifikacionih grupa.

futsalsrbija.blogspot.com

No comments: