Saturday, September 13, 2008

POSLE BRONZE NA UNIVERZITETSKOM SP - Zrenjaninci Matijević i Janjić žele titulu i u "A" reprezentaciju Srbije

Univerzitetska reprezentacija Srbije je napravila istorijski uspeh osvajanjem bronzane medalje na nedavno održanom Svetskom prvenstvu u slovenačkom gradu Kopru. Među "orlovima" su i fudbaleri SAS – a, jednog od najboljih futsal klubova u Srbiji, Vladimir Matijević i Slobodan Janjić.
Vladimir je u SAS – u dve sezone, a došao je na nagovor doskorašnjeg golmana tog kluba Radeta Zeljkovića, koji mu je zet. Karijeru je počeo u FK „Maglić“, a igrao je i u kadetima Vojvodine i u ČSK iz Čelareva. Sada želi da sa saigračima osvoji titulu prvaka Srbije i da zaigra u seniorskoj reprezentaciji Srbije.
Slobodan je nedavno stigao u SAS, kao i u futsal uopšte. Najbolja preporuka treneru Milivoju Batinici su bile njegove odlične igre na turnirima u malom fudbalu. Na turniru ''Bagljaš 2008'' je proglašen za najboljeg igrača. Fudbal je igrao u Proleteru, u Voždovcu i u Vršcu. Kao i Vladimiru, želja mu je da zaigra u seniorskoj reprezentaciji Srbije.

Slobodan Janjić i Vladimir Matijević

Inače, SAS u svojim redovima ima još četiri reprezentativca. To su Aleksandar Tomin, Jovan Blažić i Slobodan Rajčević, koji su članovi seniorske reprezentacije Srbije, a Slaven Novoselac je kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine.
- Veoma mi je drago što smo bili na Univerzitetskom SP. Odlično smo igrali, ali protiv Portugala u polufinalu nismo mogli ništa. Da smo tada naleteli na Ukrajinu, drugog finalistu, onda bi utakmica za zlatnu medalju bila dostižna. Okrećemo se prvenstvu Srbije. Imamo odličnu ekipu i nadam se plasmanu u finale – rekao je Vladimir Matijević.

Damir Petrović

No comments: