Thursday, September 4, 2008

FUZIJA MARBA I INTERMECA

Marbo i Intermeco će zajedno u izazove od sezone koja počinje poslednjeg vikenda ovog meseca. Ova dva kluba su postigla dogovor o fuziji, pa će igrati u Beogradu pod imenom „Marbo Intermeco“. Ovaj klub će nastaviti tradiciju četvorostrukog uzastopnog šampiona države (2004, 2005, 2006. i 2007.), najuspešnijeg i najstarijeg kluba na našim prostorima, osnovanog 1970. godine.
Predsednik će biti Dragan Erić, a direktor Zvonko Milosavljević, dosadašnji čelni ljudi „kafedžija“. Na klupi će biti dosadašnji trener Intermeca Dejan Majes, a na terenu će ekipu predvoditi kapiten reprezentacije Srbije
i „mungosa“ Bojan Pavićević.


- Ovaj klub će imati sve beneficije Marba i odlične uslove za dalji napredak. Ostajemo domaćini u „Šumicama“. Kada je reč o igračkom kadru, to će biti spoj mladosti i iskustva, uz mnogo kvalitetnih mladih igrača – istakao je Pavićević.
KMF „Intermeco“ je osnovan 19. avgusta 2001. godine. U srpskoj eliti futsala je bio od sezone 2003/04, posle godine provedene u Republičkoj ligi. Najveći uspeh su narandžasto – crni postigli u poslednjoj sezoni kada su zauzeli šesto mesto i igrali u plej – ofu gde su eliminisani od kasnijeg prvaka – Ekonomca. Inače, Marbo i Intermeco su se sastali deset puta u šampionatu i svi dueli su pripali „mungosima“, uz ukupnu gol – razliku 54:18.
- Razmišljanje o fuziji
je postojalo odavno. Dugo smo sportski prijatelji. Marbo je godinama bio vrhunski predstavnik našeg futsala u Evropi, a Intermeco se oslanjao na promovisanje mladih igrača. Nesrećnom eliminacijom od Limana u polufinalu plej – ofa je prekinut taj kontinuitet njegovog učešća u Ligi šampiona i prepoznali smo sadašnji trenutak kao pravi za početak zajedničke pričerekao je Dragan Erić i nastavio:
- Želja nam je da ojačamo kako beogradski, tako i srpski futsal uopšte, koji je u velikoj finansijskoj krizi. Hoćemo da stvorimo novu generaciju igrača, budućih reprezentativaca. Veličina imena nas obavezuje da uvek stremimo ka najvišim ciljevima, ali u predstojećoj sezoni je osnovni cilj promovisanje mladih igrača. Među njima u ovom trenutku posebno ističem Nenada Krstića i Dragana Žeželja koji su 1990. godište.

futsalsrbija.blogspot.com

No comments: