Friday, September 26, 2008

PRVA FUTSAL LIGA: Trijumfi Ekonomca i Marba Intermeca, Milorad Čavić u dresu "studenata"

Utakmicom u Kragujevcu je počela sezona 2008/09 u Prvoj futsal ligi. Šampion Srbije Ekonomac je savladao debitanta Rušče iz Vranja rezultatom 3:1. Na golu „studenata“ je debitovao najbolji srpski plivač svih vremena Milorad Čavić koji je branio u poslednja dva i po minuta i primio pogodak u 39. Srebrni sa Olimpijskih igara u Pekingu je nosio dres sa brojem 001 (po zvaničnom merenju, za jednu stotinku je Amerikanac Majkl Felps bio brži u finalu trke na 100 metara delfin stilom), a kapiten Vranjanaca Đorđević mu je pre početka utakmice uručio dres Rušča sa brojem 1.

Čavić je prethodno bio na Mokroj Gori gde mu je čuveni reditelj i direktor parka Mokra Gora Emir Kusturica poklonio plac od deset ari u Šišatovcu, pored novog skijališta Iver na Mokroj Gori. Potom je otputovao u Kragujevac i odlučio da se nađe na terenu, uprkos prehladi.

U duelu ekipa koje su nasledile nekadašnje „večite rivale“ srpskog futsala, Konjarnik i Marbo, fudbaleri Marba Intermeca su pobedili Kolubaru u Lazarevcu sa 2:1. Strelci su bili Željko Borojević za domaćina, a Predrag Nikolić i Milan Bogdanović za goste.

Željko Marinković
futsalsrbija.blogspot.com

No comments: