Monday, December 28, 2009

TURNIR ČETIRI NACIJE U HASELTU: Belgija - Srbija 0:5

Tri gola Milana Rakića i dva Mladena Kocića za "petardu" Srba na "Turniru četiri nacije" u belgijskom gradu Haseltu. Nesreću da se nađe na putu raspoloženim "orlovima" prvog dana takmičenja je imao domaćin, kojem je tako naplaćen dug za poraz u martu u Antverpenu (3:4), u poslednjoj utakmici kvalifikacionog turnira Grupe 5 za odlazak na Evropsko prvenstvo u Mađarskoj, koji srećom nije imao posledica po plasman na završnicu od 19. do 30. januara 2010. godine. Raspoloženi Rakić je imao priliku da zatrese mrežu i iz penala sa 10 metara, ali ga nije realizovao u 38. minutu.

U prvoj utakmici dvodnevnog nadmetanja, na kojem učestvuje trećina reprezentacija koje će biti deo kontinentalne smotre u Budimpešti i Debrecinu, Rusija je savladala Belorusiju rezultatom 5:2 (3:1), a jedan od delilaca pravde je bio i naš sudija Zoran Bogdanov.
Sutra će se reprezentacija Srbije sastati sa Belorusijom od 18.15 časova, a od 20.30 igraće protivnik "orlova" iz Grupe C u Budimpešti - Rusija i domaćin - Belgija.

SELEKTOR ACA KOVAČEVIĆ

Moglo i dvocifreno

- Od­i­gra­li smo od­lič­nu utak­mi­cu. S ob­zi­rom na pro­pu­šte­ne šan­se, mo­gli smo da sla­vi­mo i dvo­ci­fre­nom raz­li­kom. Za­do­vo­ljan sam igrom svih re­pre­zen­ta­ti­va­ca. Kada ispoljimo mak­si­mal­nu ozbilj­nost mo­že­mo rav­no­prav­no da se no­si­mo i sa naj­ja­čima na sve­tu. Pro­tiv Be­lo­ru­si­je će veću minutažu dobiti mlađi igra­či.


BELGIJA - SRBIJA 0:5

Strelci: 0:1 Rakić u 12, 0:2 Rakić u 14, 0:3 Kocić u 16, 0:4 Kocić u 29. i 0:5 Rakić u 37. minutu. Dvorana "Alverberg" u Haseltu. Gledalaca: 300. Sudije: Vitalij Rakucki (Belorusija) i Alil Aksoj (Belgija). Nagomilavanje prekršaja: Belgija 8 (2+6), Srbija 8 (4+4). Penali: Srbija 1 (0).
BELGIJA: Padžeta, Čajbai, Bakar, Saad, Sababti, Kopola, Lusio, Ferijan, Nojkermans, Ziko, Fose, Maes.

SRBIJA: Ranisavljević, Perić, Pavićević, Rakić, Kocić, Bojović, Rajčević, Milosavac, Lazić, Tomin, Đorđević, Janjić, Stojanović.

No comments: