Friday, December 4, 2009

PETICIJA SAJTA "FUTSALPLANET": Sačuvajmo UEFA Evropsko prvenstvo za mlade

Poštovani ljubitelji futsala,

Pozivamo vas da se priključite peticiji za očuvanje UEFA Evropskog prvenstva za mlade u futsalu, koje je prvi put održano prošle godine u Sankt Peterburgu, a čija je budućnost neizvesna u kalendaru UEFA.
U prvom takmičenju (pod imenom "UEFA European Under-21 Futsal Tournament") nadmetalo se 28 reprezentacija, a na finalnom turniru u Rusiji je učestovalo osam najboljih. Trijumfovao je domaćin, srebrna je Italija, a u polufinalu su igrali i Španija i Ukrajina.

Peticiju organizuje "FutsalPlanet", najpoznatiji sajt na svetu posvećen futsalu, a procedura je sledeća:
Ovde se nalazi dokument sa pismom namenjenim UEFA koji treba odštampati u broju koji je potreban (u dokumentu se nalazi 50 mesta za potpise). Posle akcije potpisivanja, u kojoj mogu da učestvuju svi koji žele (igrači, treneri, službena lica, funkcioneri, navijači itd. ili, jednostavno, zaljubljenici u futsal), sakupljene potpise možete poslati na jedan od dva načina (izbor je na vama):
1. Možete ih skenirati ili fotografisati i onda poslati na under21@futsalplanet.com ili na sport_futsal@yahoo.com (odakle će biti prosleđeni sajtu "FutsalPlanet").
2. Možete ih poslati poštom na Futsal Planet, Via Delfico, 2 – 20155 Milano, Italy.

ROK ZA PRIKUPLJANJE POTPISA JE 14. DECEMBAR 2009. GODINE.

Pozivamo vas da svojim potpisom učinite mali korak za veliku stvar jer je Evropsko prvenstvo za mlade jedno od takmičenja koja predstavljaju osnov za razvoj i popularizaciju ovog sporta.
Neka se jasno čuje i glas Srbije u ovoj kampanji !

Obrazac peticije možete da skinete ovde (na srpskom jeziku) i ovde (na engleskom jeziku).

Dodatne informacije možete da pročitate ovde, ovde, ovde i ovde.



PISMO UEFA-i (iz obrasca peticije)

Futsal zajednica (asocijacije/savezi, klubovi, igrači, treneri, navijači itd.), kao deo fudbalske porodice, ljubazno moli UEFA
da ponovo organizuje "Under 21 European Futsal Championship", s obzirom da je ovo takmičenje izbrisano iz programa UEFA bez jasnih razloga. CONMEBOL organizuje U-20 Futsal Championship, a i nama je neophodno, bez odlaganja, da imamo takmičenje za igrače tih godina.
Futsal je na raskršću svog postojanja i pod hitno treba da dobije:
1. Globalno priznavanje

2. Stabilnu osnovu/bazu svoje piramide

3. Jednaku priliku za sve da igraju futsal

4. Finansijsku i političku podršku

Takmičenje za mlade predstavlja najvažniji prioritet evropskog futsala. Nadamo se da će se naš glas čuti.
Ispod potpisane osobe podržavaju ponovno uvođenje "U-21 European Futsal Championship" i potvrđuju važnost istog kao motora razvoja naše voljene igre, razvoja koji je jedna od osnovnih odgovornosti krovne organizacije kao što je UEFA.

No comments: