Thursday, November 13, 2008

FUTSAL KUP - GRUPA D: "Studenti" na evropskim ispitima u Lisabonu

Ekonomac iz Kragujevca, prvak Srbije u malom fudbalu, od 13. do 16. novembra biće učesnik „D“ grupe Lige šampiona u Portugalu. Popularni „studenti“, koji su prekinuli četvorogodišnju dominaciju Marba, na Iberijskom poluostrvu odigraće tri utakmice za istoriju i sladokusce. Rival na premijeri je španski Inter Movistar - bivši Bumerang Intervju (18 sati), u petak domaćin Benfika (20.30), a u nedelju izraelski Hapoel (14.30).


Ekspedicija Šumadinaca, od 27 ljudi, sa surčinskog aerodroma „Nikola Tesla“, preko Frankfurta, odletela je u Lisabon. Na put je krenulo 16 igrača: Ivan Stojanović, Vladimir Milićević, Đorđe Jovanović (golmani), Zoran Leveski, Nikola Eterović, Vladan Cvetanović, Ivan Marinković, Dragan Đorđević, Mladen Kocić, Vidan Bojović, Nenad Vitorović, Nikola Rnić, Milovan Đurđević, Ivan Stanojević, Kosta Marković i Veroljub Dugalić. U stručnom štabu su trener Ivan Božović, sekretar Nikola Fržović, dr Vladimir Dugalić i fizioterapeut Dragan Janković, dok su gosti Kragujevčana i selektor Orlova Aca Kovačević i predstavnik FSS, Igor Đokić. Ekonomac je u Lisabonu dočekao i ugostio naš ambasador u Portugaliji, dr Duško Lopandić.
- Samim plasmanom u elitnu rundu Lige šampiona postigli smo ogroman uspeh, ali očekujem da u jakoj grupi pružimo maksimum i odigramo najbolje što možemo. Odradili smo mini pripreme na Zlatiboru, igrači su potpuno spremni i zdravi i jedva čekaju da takmičenje počne. Rezultatski imperativ ne postoji, cilj je da se predstavimo u što lepšem svetlu. Siguran sam da nećemo razočarati – istakao je profesor dr Veroljub Dugalić, predsednik Ekonomca, koji često zna da obuče dres i na parketu demonstrira igračko umeće.
Pri pomenu imena rivala, dobrim poznavaocima prilika u futsalu podiže se kosa na glavi. Čarobnjaci iz Španije i domaćin Benfika su svakako favoriti, protiv njih bi svaki osvojeni bod bio ravan podvigu, dok ni Hapoel nije mačiji kašalj, ali je logično očekivati pobedu najboljeg srpskog tima.
- Pre pet godina doveo sam kompletnu ekipu iz Kragujevca na Banjicu da protiv Marba uživo na delu vidi strašni Bumerang, predvođen maestralnim Šumaherom, a sad smo doživeli da u Ligi šampiona igramo sa najjačim klubom na svetu. Dovoljno govori podatak da boje Španaca brani devet fudbalera koji su bili učesnici finala SP u Brazilu, ali na parketu ne igraju imena, već četiri igrača plus golman. Benfika je, takođe, skup reprezentativaca, ton igri daje sjajni Rikardinjo, a sigurno je da će imati i veliku podršku publike. Izraelci su za nas nepoznanica, ali izvesno je da poseduju kvalitet čim su se plasirali među 16 najboljih u Evropi – rekao je dr Veroljub Dugalić, alfa i omega Šumadinaca i entuzijasta sa velikim zaslugama za razvoj malog fudbala u Srbiji.

Vladislav Vlajić
futsalsrbija.blogspot.com

No comments: