Wednesday, November 12, 2008

FSS: Futsal selekcija na megdanu Bosancima

Najbolja srpska futsal reprezentacija odigraće u poslednjoj nedelji novembra dve međunarodne prijateljske utakmice sa Bosnom i Hercegovinom i na taj način će započeti sprovođenje programa koji je selektor Aca Kovačević napravio do kvalifikacionog turnira za Prvenstvo Evrope u Antverpenu od 19. do 23. marta naredne godine.
Naši asovi malog fudbala odmeriće se sa Bosnom i Hercegovinom, najpre u nedelju 23. novembra u Gračanici (početak utakmice biće utanačen naknadno), a dva dana kasnije ugostićemo komšije u hali „Medison" u Zrenjaninu od 18 časova.
S obzirom da su utakmice dogovorene u zvaničnom FIFA terminu, naš stručni štab će moći da računa na sve raspoložive snage, uključujući i trojicu fudbalera ruske Dine, Predraga Rajića, Borka Surudžića i Marka Perića.
- Veoma je značajno što ćemo se odmeriti sa jednom veoma dobrom reprezentacijom Bosne i Hercegovine, a za mene je još važnije što ćemo se okupiti posle tri meseca i imati prilike da provedemo nekoliko dana zajedno. Pred nama je bitan period, jer imamo odličnu šansu da se po drugi put uzastopno plasiramo na Prvenstvo Evrope, čiji je domaćin Mađarska 2010. godine. Pozive će dobiti svi trenutno najbolji igrači, tako da ćemo se najverovatnije u najjačem sastavu suprostaviti Bosancima - naglasio je selektor Aca Kovačević koji se trenutno nalazi u Lisabonu na turniru Lige šampiona gde predstavlja naš nacionalni savez.
Futsal reprezentacija već ima i dve dogovorene utakmice u narednoj godini, kada ćemo se 18. i 19. februara sastati sa Rumunijom u Vršcu i Rešicama. U toku su pregovori sa selekcijom Italije koja je pozvana da bude naš gost takođe u februaru. FS Srbije trenutno čini napore da ugovori i dva prijateljska duela u poslednjoj nedelji decembra sa nekom od selekcija iz okruženja.

www.fss.org.yu

No comments: