Thursday, November 27, 2008

PORAZ I REMI REPREZENTACIJE SRBIJE PROTIV BIH: "Orlovi" nisko leteli

Reprezentacija Srbije je završila dvomeč sa Bosnom i Hercegovinom bez pobede. Posle poraza u Gračanici – 3:4 (dva gola Željka Borojevića i jedan Zorana Dimića), „orlovi“ se nisu revanširali u zrenjaninskom „Medisonu“ – 3:3 (dva gola Mladena Kocića i jedan Bojana Pavićevića).
- Ono što je pozitivno je što smo bili nekoliko dana na okupu, što nam mnogo znači u okviru priprema za kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo,
koji će biti održan u Antverpenu u martu. Što se naše igre tiče, bila je slaba. Ostali smo dužni gledaocima u obe utakmice, u punim dvoranama. Morali smo da prikažemo više – rekao je kapiten Bojan Pavićević i nastavio:
- Ne kažem da nije bilo borbenosti, ali nije to jedini kriterijum. To nije dovoljno samo po sebi. Reprezentacija Srbije nije prosečan nacionalni tim, već peti u Evropi, ali je sadašnjost na terenu daleko od toga. Naravno, uvek može da se ponovi činjenica da igramo najbolje kada je bitno, u takmičarskim utakmicama. Ipak, moramo mnogo bolje i sada. Ne smemo da se oslanjamo na to, da dođemo u situaciju da sav teret kada bude najbitnije ponovo padne na leđa iskusnih igrača, već da odgovornost mogu da preuzmu i drugi – istakao je Pavićević.

Reprezentacija Srbije bi mogla ponovo da se okupi u poslednjoj nedelji decembra, a poziv je stigao iz Vranja. Pored toga, dogovorene su utakmice sa Rumunijom u Vršcu 18. februara 2009. godine i dan kasnije u Rešici.

Predrag Bajić

No comments: