Monday, November 24, 2008

PRIJATELJSKA UTAKMICA U GRAČANICI: BiH - Srbija 4:3

Reprezentacija Srbije je poražena od Bosne i Hercegovine rezultatom 3:4 u prepunoj dvorani u Gračanici, pred raspoloženom publikom, u prvoj prijateljskoj utakmici. Drugi meč biće odigran sutra u zrenjaninskoj dvorani Medison od 18 časova.


Reprezentacija Srbije u Gračanici

Domaćin je poveo posle kombinacije člana zrenjaninskog SAS - a Slavena i njegovog brata Dražena Novoselca, a uzvratio je Dimić iz slobodnog udarca sa 12 metara.


Gol Zorana Dimića iz slobodnog udarca

Usledili su minuti koji su pripali Laliću, nekadašnjem prvotimcu Konjarnika, koji je preuzeo kapitensku traku u 4. minutu, kada se od reprezentacije BiH oprostio Dizdarević. Pored Lalića, strelac u tom periodu je bio i Ramić.
Posle dve odlične intervencije Stojanovića, koji je branio u drugom delu susreta, a prethodno Ranisavljević, usledio je prodor Borojevića, koji je rezultirao pogotkom. Umesto uzleta, desio se novi pad “orlova” - ubrzo je ponovo bilo "minus dva", posle gola Kljunića.
Znatno bolja igra u završnici susreta je donela pogodak Borojevića, a prethodno i udarac u stativu Bogdanovića, u 36. minutu, ali to nije bilo dovoljno za više od minimalnog poraza.


Detalj iz igre pred punim tribinama

U predigri je selekcija veterana Sarajeva, predvođena sa klupe proslavljenim jugoslovenskim fudbalskim reprezentativcem, Josipom Katalinskim, pobedila kolege iz Gračanice sa 7:1.


BIH – SRBIJA 4:3

Gračanica - Strelci: 1:0 D. Novoselac u 8, 1:1 Dimić u 8, 2:1 Ramić u 12, 3:1 Lalić u 13, 3:2 Borojević u 24, 4:2 Kljunić u 25, 4:3 Borojević u 39. minutu. Dvorana: Luke. Gledalaca: 1200. Sudije: Novo Panić (BiH) i Damir Radović (Srbija). Žuti karton: Tomin (Srbija). Nagomilavanje prekršaja: BiH 10 (5+5), Srbija 8 (4+4).
BIH: Omerbegović, Kvržić, Lalić, Vladisavljević, Ramić, Kljunić, Simikić, Crnalić, D. Novoselac, Suković, S. Novoselac, Begović, Mulahmetović, Dizdarević.
SRBIJA: Ranisavljević, Šošo, Pavićević, Rakić, Borojević, Kocić, Milosavac, Bogdanović, Dimić, Tomin, Stojanović, Bojović, Rajčević, Blažić, Antonić.

Predrag Bajić

No comments: