Saturday, November 22, 2008

REPREZENTACIJA SRBIJE: "Orlovi" na okupu, sutra sa BiH

Reprezentacija Srbije se okupila danas u Beogradu i održala trening u dvorani „Slodes“, a sutra će se sastati sa Bosnom i Hercegovinom, u Gračanici od 18 časova. Za prvu zvaničnu akciju od „Alfateh kupa“ u Libiji u avgustu selektor Aca Kovačević je pozvao 16 igrača.
- Ne znam u kakvom će sastavu nastupiti BiH, ali znam da mi u svakoj utakmici moramo da potvrđujemo ugled koji smo stekli poslednjih godina, bez obzira da li je ona prijateljska ili takmičarska. Od standardnih reprezentativaca neće biti Predraga Rajića i Marka Perića iz ruske Dine, tako da je ovo, praktično, najjači sastav sastavljen od igrača iz domaćih klubova. Ovo je jedna od faza u pripremama za kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj 2010, koji će biti održan u Antverpenu u martu. Nadam se da će okupljanja biti što češća u narednom periodu kako bi što spremnije dočekali duele sa Belgijom, Makedonijom i još jednom reprezentacijom, koja će stići iz pretkvalifikacija i ponovo se plasirali na finalni turnir – rekao je golman
Kolubare Vladimir Ranisavljević.
Naš nacionalni tim
će ugostiti BiH u utorak u Zrenjaninu, što će biti prva utakmica reprezentacije u ovom gradu od kvalifikacionog turnira za EP u Češkoj, krajem januara 2004.
- Sa nestrpljenjem iščekujem da zaigram u „Medisonu“ u dresu reprezentacije Srbije. Iako je pomalo nezgodno vreme, radni dan, očekujem veliku posetu. Zrenjaninci vole futsal i to dokazuju i utakmice SAS – a. Sada je još veći motiv jer
je reč o reprezentaciji – rekao je prvotimac SAS – a Slobodan Rajčević.
Provere protiv BiH spremno dočekuje i prvotimac Marba Intermeca Milan Bogdanović.
- Oprez je uvek i više nego dobrodošao, naročito kada se igra na gostujućem terenu. Uveren sam da smo kvalitetniji i ovako, kada nismo kompletni. Naravno, u Zrenjaninu će biti mnogo lakše, uz veliku pomoć sa tribina – rekao je Bogdanović.


SELEKTOR ACA KOVAČEVIĆ

Krajem godine u Vranju

Selektor Aca Kovačević ima ovih dana prvu priliku u aktuelnoj sezoni da proveri formu igrača.
- Svi pozvani će dobiti priliku, a videćemo kako ćemo da rasporedimo snage. Bez obzira na minutažu koju će imati, svi su podjednako bitni za duh reprezentacije, koji je neophodan za dobre rezultate, a koji uspešno negujemo – rekao je selektor Aca Kovačević, a o narednim akcijama, pored utakmica sa Rumunijom u februaru, dodao:
- Očekujemo odgovor Italijana koje želimo da dočekamo u februaru. Takođe, u Vranju, gradu koji poslednjih godina igra sve značajniju ulogu u srpskom futsalu, izrazili su želju da nas ugoste. Potrudićemo se da tu akciju sprovedemo u delo u periodu između 23. i 26. decembra. Tada bi mogli da računamo i na prvotimce Dine iz Moskve Predraga Rajića, Marka Perića i Borka Surudžića, pa bi Vranjanci bili u prilici da vide najjači sastav.


Predrag Bajić

No comments: