Monday, February 23, 2009

REPREZENTACIJA SRBIJE POSLE DVOMEČA PROTIV RUMUNIJE: Kovačević zadovoljan učinjenim

Poraz u Temišvaru od Rumunije (3:4) i remi sa istim protivnikom u Vršcu (6:6) epilog je prvog okupljanja reprezentacije Srbije u futsalu u 2009. godini. Selektor Aca Kovačević zbog povreda i klupskih obaveza internacionalaca nije imao na raspolaganju čak sedmoricu igrača (Šošo, Borojević, Cvetanović, Bogdanović, Rajić, Perić i Surudžić) koji su bili deo prethodne akcije, sa kraja prošle godine – utakmice u Vranju protiv Pčinjskog okruga (pobeda sa 8:3). Tako su „orlovi“ upisali i četvrtu i petu međunarodnu prijateljsku utakmicu zaredom bez trijumfa (imaju još poraz i remi sa BiH – 3:4 i 3:3, a prethodno i nerešen ishod protiv Libije – 2:2).
- Zadovoljan sam onim što sam video, a zadovoljstvo bi bilo potpuno da je rezultat bio bolji. Isti nije neočekivan. Ipak je ovo druga priča, kada izostane većina iskusnih igrača. Ovo je ekipa kojoj treba mnogo više vremena za uigravanje. Ranije smo imali reprezentaciju koja je igrala zajedno i na klupskom nivou, a sada imamo igrače iz znatno više timova. A opet, od kluba do kluba se značajno razlikuje sistem rada – rekao je Kovačević i nastavio:

- Naravno, u ovakvim utakmicama rezultat nije presudan. Bili smo bolji od Rumunije u oba duela. Individualno smo jači, ali nismo uigrani za razliku od protivnika koji je već dugo na okupu. Praktično je igrao u najjačem sastavu. Momci su još jednom pokazali da imaju veliki potencijal, ali na njemu mora još mnogo da se radi. Raduje me i njihov odnos prema reprezentaciji, želja za dokazivanjem.

Pred „orlovima“ je najvažniji događaj u godini – kvalifikacioni turnir u Antverpenu, od 19. do 22. marta, za odlazak na Evropsko prvenstvo u Mađarskoj 2010. godine. Protivnici će biti Belgija, Makedonija i Grčka.

- Okupićemo se 11. marta u hotelu „Slodes“. Treniraćemo nedelju dana u Beogradu – do polaska za Belgiju. Naravno, cilj je plasman na EP. Uveren sam da ćemo da opravdamo ugled koji imamo u svetu futsala – naglasio je Kovačević.


SPEC


Zavejani


Vremenske neprilike u Srbiji nisu zaobišle ni „orlove“ koji su
zbog snega i jake Košave, po povratku sa četvorodnevnih priprema u Vršcu, u četvrtak više od pet sati „prevaljivali“ put od osamdesetak kilometara do Beograda. Da nevolja bude veća, tokom puta im se pokvario i autobus.


Predrag Bajić
futsalsrbija.blogspot.com

No comments: