Saturday, February 7, 2009

OVOG VIKENDA SE NASTAVLJA ŠAMPIONAT SRBIJE: Potera za Ekonomcem

Šampionat Srbije u futsalu nastavlja se danas utakmicama 12. kola. Ekonomac je obeležio 2008. i ima nameru da se zadrži na tronu, a lista potencijalnih prvaka je veća nego prethodnih godina.
Najzvučnija imena zimskog prelaznog roka „odzvanjaju“ Lazarevcom. U nastavku okršaja za titulu boje Kolubare braniće, između ostalih, Milan Živić, Vladimir Lazić i Siniša Trojanović, koji su u ovom klubu trenirali i tokom jeseni, pošto je rasformiran Municipijum iz Pljevalja, šampion Crne Gore. Kragujevački „studenti“ su se odlučili za Brazilca Danijela Marinja de Souzu, koji ima iskustvo igranja u Portugaliji i u Gruziji. U redove Marba Intermeca je stigao Dražen Arvaji, bronzani sa Univerzitetskog SP u Sloveniji prošle godine i dosadašnji član Letećeg Holanđanina, dok se na parket u dresu Koske vraća Zoran Benić, takođe nekadašnji član Municipijuma ...


Sve ekipe će se maksimalno potruditi da zauzmu što bolje pozicije pred doigravanje za titulu koje će početi 25. aprila i trajaće najkasnije do 30. maja. Tamo će se naći šest najboljih (prve dve su slobodne u prvom kolu), igraće se na dve pobede, a bolje plasirane ekipe iz ligaškog dela imaće prednost domaćeg terena u eventualnoj majstorici.
Prethodno, utakmice u prolećnoj polusezoni su na programu svakog vikenda zaključno sa 7. martom (16. kolo), posle čega će uslediti tronedeljni odmor zbog obaveza reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za EP 2010. godine. Termini preostalih kola su:
28. mart, 1, 4, 11, 18. i 22. april.
Iz Prve futsal lige će ispasti ekipe koje zauzmu 11. i 12. poziciju.

Predrag Bajić
futsalsrbija.blogspot.com

No comments: