Wednesday, July 15, 2009

PREDRAG RAJIĆ SE VRATIO U SRPSKI FUTSAL: Ponuda Ekonomca nije mogla da se odbije

U vrelim letnjim danima Ekonomac je primenio kombinaciju "BrRRR" za hladnoću u srcima protivnika. Nema sumnje da će, po imenima, "studenti" biti proglašeni za glavne favorite u sezoni 2009/2010. U kratkom vremenskom periodu su u ovaj klub, što na teren, što u stručni štab, stigli nekadašnji reprezentativni golman Predrag Brzaković, kao i sadašnji članovi nacionalnog tima Milan Rakić i Slobodan Rajčević i, na kraju, Predrag Rajić. Jedan od naših najboljih igrača svih vremena i doskorašnji član Dine iz Moskve se odlučio za povratak u Srbiju, iako je do skoro takva mogućnost bila veoma mala.
- Nisam mogao da odbijem ponudu koju sam dobio od Ekonomca, na čelu sa predsednikom Veroljubom Dugalićem, i to ne kada je reč o finansijskom delu, nego uopšte - istakao je Rajić na početku razgovora i nastavio:
- Dogovorili smo saradnju na pet godina, najmanje. Igraću koliko god budem osećao da to mogu da činim na pravom nivou, a pored toga imaću i jednu od rukovodećih funkcija u klubu o kojoj ćemo se dogovoriti u narednom periodu. Privukla me je vizija stvaranja jakog evropskog kluba. To ne može da se uradi „preko noći“, ali standardi koje je Ekonomac postavio u proteklom periodu omogućuju manje posla u narednom. Idemo stepenik po stepenik, bez nerealnih ambicija. Imamo dovoljno vremena da na pravi način stignemo do evropskih visina. Tu su i rad sa klincima, želja da se oformi „B“ tim, da se futsal na medijskom planu podigne na znatno viši nivo ...


Predrag Rajić na poslednjoj utakmici u Beogradu, u dresu reprezentacije Srbije protiv Crne Gore u dvorani "Slodes" u martu (foto: P. Bajić)

O povratku u srpski futsal je u četvrtak doneo definitivnu odluku, pa nije bio u avionu za Moskvu kojim su na pripreme najtrofejnijeg ruskog kluba otišli njegovi dosadašnji saigrači Marko Perić i Borko Surudžić.
- Bilo mi je prelepo u Dini, u kojoj sam u prošloj sezoni bio i najbolji strelac. Nosim pregršt prijatnih uspomena. Istina je da je izgledalo da ću tamo da završim karijeru, a želeli su da me zadrže i posle toga kao jednog od trenera. Srce me je vuklo nazad u Srbiju, ali do pre izvesnog vremena se činilo da će to da se dogodi na kraju igračke karijere. Ponudili su mi novi jednogodišnji ugovor, ali nisam mogao da odolim Ekonomcu i njegovom projektu na duge staze. To se u potpunosti poklapa sa mojim ambicijama. Naravno, saradnja sa Dinom biće nastavljena na sve druge načine. Srešćemo se već tokom ovog meseca u Kovilovu, kada dođu na pripreme. Za ovaj klub ću uvek imati vremena - rekao je Rajić.


O REPREZENTACIJI SRBIJE

Uvek spreman da pomogne


Povratak Predraga Rajića u Srbiju povlači priču o mogućnosti da ipak bude deo ekipe na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj u januaru 2010. godine. Naime, najbolji strelac poslednjeg EP se zvanično oprostio od dresa „orlova“ sredinom juna, u prijateljskim utakmicama sa Italijom u Kragujevcu i u Lazarevcu, a jedan od razloga je bio i taj što je trebalo da dobije rusko državljanstvo i da od naredne sezone zaigra kao domaći igrač u toj zemlji.
- Mnogo toga je uticalo na odluku o oproštaju, ali je ubedljivo najvažniji razlog želja da oslobodim mesto za mlađe snage kako bi mogle da se afirmišu na pravi način na najvećoj sceni, kao što je i „čikica“ od, tada, 34 godine to učinio na EP u Portu 2007. - uz osmeh je rekao Rajić i dodao:
- Naravno, uvek je prisutna rečenica „Nikad ne reci nikad“, ali je daleko najrealnije da ću u Mađarsku otići kao najvatreniji navijač. Kao što sam i ranije govorio, uvek sam tu da pomognem reprezentaciji i to se nikada neće promeniti, u kakvom god obliku da budem potreban.

No comments: