Thursday, July 2, 2009

ODRŽAN ŽREB ZA FUTSAL KUP: Kolubara u Hrvatskoj

Fudbaleri Kolubare debitovaće u Istri na međunarodnoj sceni, na turniru Grupe 5 druge faze Futsal kupa (Lige šampiona u futsalu) koji će organizovati šampion Hrvatske Potpićan '98, u periodu između 26. septembra i 4. oktobra - odlučeno je žrebom u sedištu UEFA u švajcarskom gradu Nionu. Pored ova dva kluba, za dva mesta koja vode u elitnu rundu takmičenja, boriće se Araz Naksdživan iz Azerbejdžana i pobednik turnira pretkvalifikacione B grupe koji će biti održan između 15. i 23. avgusta na Kipru. Pored Omonije, tamo će igrati Košice iz Slovačke, Sifeld Cirih iz Švajcarske i Nidaros iz Norveške.
- Nema sumnje da nas čeka težak zadatak u Potpićanu i da smo mogli bolje da prođemo na žrebanju - istakao je golman Kolubare i reprezentacije Srbije Vladimir Ranisavljević koji je pre dve godine bio član azerbejdžanskog šampiona:
- Još je rano da se konkretno govori o jačini protivnika jer je letnja pauza i tek će biti formirane ekipe. Ako u redovima Araza i u narednoj sezoni bude dosadašnja četvorka iz Brazila, ovaj klub se nameće kao favorit grupe, naročito kada se ima u vidu koliko je ulagao poslednjih godina. U prošloj se, na turniru u Zagrebu, borio za fajnal - for.
Dobro su poznata i imena iz redova šampiona Hrvatske.
- Iznenadili su Nacional iz Zagreba u finalu tamošnjeg plej - ofa. Tu su reprezentativci Bosne i Hercegovine Alen Lalić i Dražen Novoselac, hrvatski Patrik Drndić, aktuelan je i slovenački Mile Simeunović ... Kao što sam već rekao, očekuje nas težak zadatak, ali mi držimo ključeve uspeha. Naš rezultat zavisi od ekipe koja će biti formirana za narednu sezonu, a o tome će biti reči u narednim nedeljama pošto je leto tek počelo - rekao je Ranisavljević.


POGLED NA OSTALE GRUPE

Leotar domaćin, Budvani u Makedoniji

Fudbaleri Leotara, šampiona Bosne i Hercegovine, biće domaćini pretkvalifikacione C grupe, između 15. i 23. avgusta. U Trebinju će igrati i letonski Nikars Riga, nemački Panters Keln i estonski Silame. Pobednik ovog turnira putovaće u Češku, na turnir Grupe 2 čiji će domaćin biti Era - Pak Hrudim, a igraće još poljski Hurtap Lečica i pobednik pretkvalifikacione E grupe u Litvaniji (domaćin Nautara Kaunas, Tirana iz Albanije, Madriju iz Andore i Vajt Igls sa Malte).
Prvak Crne Gore, Montenegro Stars iz Budve, boriće se u Makedoniji, protiv Železareca iz Skoplja i ekipe BGA iz Danske, u okviru pretkvalifikacione G grupe, za mesto u Grupi 4 u Sloveniji. Tamo su već sigurni domaćin Puntar, Befika iz Portugala i Viten Orša iz Belorusije.

Sastav svih grupa možete da pogledate ovde.

No comments: