Monday, June 22, 2009

GOLMAN REPREZENTACIJE SRBIJE IVAN STOJANOVIĆ POSLE DUELA SA ITALIJOM: „Azuri“ u arhivi, novi klub u mislima

Remi u Kragujevcu (1:1), pa poraz u Lazarevcu (1:3) - učinak je reprezentacije Srbije u prijateljskom dvomeču protiv Italije, vicešampiona Evrope i bronzanog sa poslednjeg Svetskog prvenstva, a koji je protekao u znaku oproštaja Predraga Rajića od dresa „orlova“.
- Žao mi je što ovakvu svečanost nismo krunisali bar jednom pobedom. Nismo odigrali na najvišem nivou, ali generalno sam zadovoljan. Ovo su utakmice u kojima rezultat nije u prvom planu i veoma su dragocene u pripremi za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj u januaru. Imali smo za protivnika veoma kvalitetnu i u ovom trenutku spremniju, mlađu reprezentaciju, sastavljenu od domaćih igrača i Brazilaca sa italijanskim pasošem, kao i sa novim selektorom - rekao je golman naše reprezentacije Ivan Stojanović.


Golman reprezentacije Srbije Ivan Stojanović (foto: P. Bajić)

Dosadašnji čuvar mreže Ekonomca iz Kragujevca, vicešampiona Srbije, a pre toga Niša, Niša 92 i Koske, tokom leta će se preseliti u novi klub.
- Nisam razmišljao o tome, ali je tako ispalo. Jedini razlog odlaska je odluka trenera Ivana Božovića da više ne računa na mene, što je zadesilo još nekoliko igrača. Još nisam doneo odluku gde ću braniti naredne sezone. Ponuda ima i nigde ne žurim. Imam 32 godine i sigurno još nekoliko sezona mogu da igram na najvišem nivou - istakao je Stojanović koji ima titule sa Ekonomcem (2008.) i sa ekipom Niša (2002.), sa kojom je bio i sedmi u Futsal kupu (najveći uspeh kada je reč o našim klubovima u tom takmičenju, koji je potom postigao i Marbo), a tokom fudbalske karijere je bio i na spisku mlade reprezentacije Jugoslavije.


OTKAZAN PUT U BRAZIL ZBOG PANDEMIJE GRIPA A

"Gran pri" bez Srbije

Reprezentacija Srbije je odustala od učešća na „Gran priju“ u Brazilu od 25. juna do 7. jula, na kojem je prošle godine osvojila peto mesto, a odluka je doneta zbog pandemije gripa A, naročito u Južnoj Americi.
- Ostaje žal, kako zbog mogućnosti igre u zemlji u kojoj se fudbal voli više od života, tako i zbog toga što bi imali značajan broj jakih provera. Sa druge strane, što se mene lično tiče, uskoro očekujem prinovu, pa mi je to dobro došlo da stalno budem uz suprugu – uz osmeh je rekao Stojanović.

No comments: