Tuesday, June 9, 2009

VEROLJUB DUGALIĆ OSUO PALJBU NA SUDIJE POSLE UTAKMICA ZA TITULU PROTIV KOLUBARE: Katanci u rukama Katanića (iz "Sportskog žurnala" od 6. juna)

Vest da je fudbaler kragujevačkog Ekonomca i reprezentativac Srbije, Mladen Kocić, odlukom Disciplinske komisije FSS kažnjen zabranom igranja godinu dana, zbog isključenja u majstorici finala plej-ofa protiv Kolubare i gađanja flašom vode sudije Rajka Katanića, uzburkala je poklonike magične igre na petoparcu. Pogotovo kad se zna da je mladi Nišlija najtalentovaniji igrač na ovim prostorima i da naš nacionalni tim u januaru iduće godine očekuje EP u Mađarskoj.
Najpozvaniji da prokomentariše kaznu je predsednik i glavni finansijer Šumadinaca, Veroljub Dugalić:
- Klub još uvek ništa nije dobio, vest smo saznali iz „Žurnala“, ali ako je istina – to je samo nastavak onoga što se događalo cele sezone. Nemam reči ...


Predsednik Ekonomca Veroljub Dugalic
(foto: www.ekonomac.com)


Čoveku čije su zasluge za prosperitet srpskog futsala nemerljive i koji je od drugoligaša stvorio klub koji se okitio titulom i prošle godine učestvovao u Ligi šampiona, nije bilo potrebno postavljati dodatna pitanja ...
- Izgleda da se kod nas mali fudbal ne igra zbog gledalaca, lepih poteza i golova, već zbog sudija koje odlučuju ko će da pobedi, a ko da izgubi. Ekonomcu su u prolećnoj sezoni pokazana 23 žuta i tri crvena kartona, dosuđeno je 11 penala sa deset i tri sa šest metara u korist protivnika, a za nas samo tri najstrože kazne, iako na svakom meču imamo 60 odsto loptu u posedu. To je, zaista, previše.
Kulminacija je usledila u finalu plej-ofa, a čelnik Ekonomca upire prstom u internacionalnog sudiju Rajka Katanića.
- I u prvom meču finalne serije je pokazao žuti karton Kociću, iako ga je samo upitao: „Zašto ne sudiš faul?“ Isti scenario je usledio i u revanšu u Lazarevcu, samo uz pretnju da će ga za još jednu izgovorenu reč i isključiti. To se ubrzo i dogodilo.
Dugalić ne spori da je potom Kocić sa druge strane terena bacio flašu s vodom ka Kataniću, ali ...
- Sramno ponašanje Katanića! Bolesno je narcisoidan, želi da je stalno u centru pažnje, da se sve vrti oko njega ... Sa druge strane, kad sudi u inostranstvu, potpuno se drugačije ponaša.
Iako je svestan da ni temperamentni Kocić nije uvek cvećka, predsednik ga uzima u zaštitu ...
- Mladen ima samo 20 godina i najmlađi je član reprezentacije. Poseduje ogroman potencijal i pred njim je lepa karijera. Jedini ima kvalitet da nasledi sjajne fudbalere iz čuvene generacije Marba. Protivnički igrači ga najviše fauliraju, tuku, grebu, ne biraju sredstva da ga zaustave. U Nišu mu je čak polomljen i zub! Da li je iko takvog bisera nekad uzeo u zaštitu – ogorčen je Veroljub Dugalić.



Gde se izgubio direktor Stančić ?

Veroljub Dugalić, na pitanje o daljim planovima Ekonomca, vidno uzbuđen je istakao:
- Odluka u vezi Kocića će bitno uticati na naš odnos prema FS Srbije. Ako su im bitniji Katanići i ljudi njemu slični, razmotrićemo da li ćemo se i dalje takmičiti i hoće li naši fudbaleri igrati za reprezentaciju.
Posebno poglavlje priče je direktor lige Slobodan Stančić ?
- Neverovatno je da uopšte nije viđen na utakmicama plej-ofa – čudi se Dugalić, uz napomenu da nepostoji osoba koja može da kaže da je Ekonomac ikad potkupio bilo kog sudiju ili rivala.

Vladislav Vlajić
Sportski žurnal

No comments: