Tuesday, June 9, 2009

REPREZENTACIJA SRBIJE: Vicešampion Evrope na oproštaju Rajića

Reprezentacija Srbije ugostiće Italiju, vicešampiona Evrope i bronzanog sa poslednjeg Svetskog prvenstva, u Kragujevcu 15. juna i dan kasnije u Lazarevcu (obe utakmice će početi u 20 časova), a Predrag Rajić, jedan od najboljih igrača svih vremena na balkanskim prostorima, zvanično će se oprostiti od dresa sa državnim grbom.
Selektor Aca Kovačević na ovoj akciji „orlova“, koje početkom naredne godine očekuje EP u Mađarskoj, računa na još dvojicu internacionalaca, takođe prvotimaca Dine iz Moskve - Marka Perića i Borka Surudžića, kao i na 13 igrača koji brane boje domaćih klubova. Na spisku su tako i golmani Vladimir Ranisavljević (Kolubara) i Ivan Stojanović (Ekonomac), kao i igrači: Vidan Bojović, Vladan Cvetanović, Mladen Kocić (Ekonomac), Vladimir Lazić, Milan Živić (Kolubara), Slobodan Rajčević, Aleksandar Tomin (SAS), Milan Rakić, Vladimir Milosavac (Liman), Bojan Pavićević i Milan Bogdanović (Marbo Intermeco).
„Orlovi“ će se okupiti u beogradskom hotelu „M“, u subotu do 11 časova, odakle će otputovati u Kragujevac gde će boraviti tri dana. U ovom gradu će im se u subotu pridružiti i „azuri“, posle sedmodnevnih priprema u Bolonji.
Pored ovoga, početkom leta, od 25. juna do 7. jula, naša reprezentacija će učestvovati na petom „Gran priju“ u Brazilu, na kojem je prošle godine zauzela peto mesto (u četvrtfinalu je poražena rezultatom 4:2 od „karioka“, šampiona svih izdanja ovog takmičenja, kao i aktuelnog vladara planete). U toj akciji neće učestvovati Rajić, Cvetanović i Milosavac, a novo ime u odnosu na prethodno pomenuti spisak biće Željko Borojević, koji će zbog zdravstvenih problema propustiti utakmice sa „azurima“.
Pored duela sa Italijom i u Brazilu, a do okršaja u Mađarskoj gde će pokušati da naprave korak više u odnosu na poslednje EP kada su zauzeli peto mesto, „orlovi“ su zakazali utakmice i u Španiji, sa prvakom Evrope i vicešampionom sveta, koje će biti odigrane 28. i 29. decembra. Početkom istog meseca će se, već tradicionalno, sastati sa Rumunijom (najverovatnije u Vršcu i u Temišvaru).


O MLADENU KOCIĆU

Neprimerena kazna


Na aktuelnom spisku se nalazi i prvotimac Ekonomca Mladen Kocić koji je nedavno kažnjen sa godinu dana zabrane igranja zbog isključenja i incidenta na revanš utakmici finala plej - ofa, protiv Kolubare u Lazarevcu.
- Kocić treba da bude kažnjen zbog događaja na meču u Lazarevcu, ali ne ovako drastično. Dugo sam u futsalu, pratim sva dešavanja i siguran sam da je tako - istakao je selektor Aca Kovačević i nastavio:
- Razmišljao sam da ga sankcionišem kroz reprezentaciju, ali je ova, najblaže rečeno neprimerena kazna, kada se uzmu u obzir sve okolnosti, donekle okrenula stvari. Želim da bude sa nama, da pričamo o svemu. On mora da zna da se razmišlja o njemu, ali i da zbog toga ima obavezu više da obrati pažnju na ponašanje. Kocić je veliki talenat koji ne želimo da izgubimo, ali koji, naravno, mora da odgovara za svoje postupke.

No comments: