Monday, June 15, 2009

REPREZENTACIJA SRBIJE: Danas i sutra protiv Italije

Reprezentacija Srbije, koja se od subote priprema u Kragujevcu, odmeriće danas i sutra snage sa Italijom. Dueli „orlova“ i aktuelnog vicešampiona Evrope i bronzanog sa poslednjeg Svetskog prvenstva, takođe učesnika narednog Evropskog prvenstva, u Mađarskoj u januaru 2010. godine, zakazani su za 20 časova, prvo u kragujevačkom „Jezeru“, a dan kasnije u SRC „Kolubara“ u Lazarevcu, u dvoranama u kojima igraju poslednja dva šampiona Srbije, ujedno dve najbolje ekipe iz nedavno završene sezone - Ekonomac i Kolubara. Biće to prilika i da prisutni pozdrave Predraga Rajića, koji će se zvanično oprostiti od najdražeg dresa.
- Ovo je još jedna u nizu provera reprezentacije Srbije kojoj su neophodne ovakve utakmice, sa izuzetno kvalitetnim protivnicima, kako bi se što bolje pripremila za EP. Naravno, za mene imaju poseban značaj. Nažalost, nisam siguran koliko ću moći da pružim zbog povrede pete desne noge. Ono što je izvesno je da ću biti u sastavu, a o samoj igri odlučićemo pred početak susreta - rekao je Rajić, najbolji strelac poslednjeg EP, u Portu 2007. godine, na kojem je Srbija zauzela peto mesto.

MEĐUSOBNI DUELI

Rajić bez pobede protiv "azura"

Rajić se do sada četiri puta sastajao sa Italijanima (prijateljske utakmice u Padovi i u Bolonji tokom ovog veka) i postigao dva gola, ali još nema pobedu. Ukupno, reprezentacija naše zemlje iz osam duela protiv „Brazura“, kako su nazvani zbog toga što im je sastav „satkan“ od igrača rođenih u Brazilu, upisala je dve pobede i jedan remi, uz pet poraza i gol - razliku 19:22.

SPEC

Ženidba Borka Surudžića

Predrag Rajić se u nedelju priključio reprezentaciji, a dan ranije je bio na venčanju saigrača iz nacionalnog tima i ruske Dine Borka Surudžića i njegove izabranice Andrijane, a gde je kum bio naš treći reprezentativac iz redova moskovskog kluba Marko Perić.

No comments: