Monday, June 1, 2009

PRVAK SRBIJE KOLUBARA IZ LAZAREVCA: Liga šampiona novi izazov

Kolubara je šampion Srbije u futsalu. Posle četiri godine dominacije beogradskog Marba i 2008. koja je protekla u znaku Ekonomca iz Kragujevca, a pre svega toga titula klubova iz Niša i Čačka, na večnu listu najboljih u „magičnoj igri na petoparcu“ na našim prostorima se upisala i Kolubara.
- Zahvaljujem ljudima u klubu koji su imali poverenja u mene i dali mi priliku da predvodim ove sjajne igrače. Neprocenjive zasluge za ovaj uspeh idu kako fudbalerima i mojim saradnicima, tako i svima koji su bili uz ekipu sve ovo vreme i podržavali nas, kao i ljudima iz sportske dvorane u Lazarevcu koji su nam omogućili vrhunske uslove za rad. Mnogi još nisu svesni rezultata koji smo postigli - naglasio je trener Kolubare Miloš Alilović.
U finalu plej - ofa su savladani „studenti“, branioci titule, prvo u „Jezeru“ sa 2:1, a potom i na domaćem terenu zahvaljujući boljem izvođenju penala (11:10, posle 40 minuta rezultat je bio 5:5).
- Ključno je bilo to što smo uspeli da savladamo velikog protivnika na njegovom terenu. Otvorili smo vrata ka tituli i, jednostavno, morali smo da iskoristimo prvu šansu jer je pitanje šta bi se dešavalo u majstorici, imajući u vidu veliki broj povređenih igrača u našoj ekipi, kao i spremnost Kragujevčana. Uz malo sportske sreće smo uspeli u nameri - sumirao je Alilović koji se u penal - seriji odlučio za Zorana Rakićevića, iako je svih 40 minuta branio Vladimir Ranisavljević, junak trijumfa u Kragujevcu:
- Isto se dogodilo i u polufinalu protiv Limana. Tada smo poraženi, ali sam bio siguran da će sada da bude drugačije. „Ćela“ je ukazano poverenje opravdao na najbolji mogući način.

Trener Kolubare Miloš Alilović

Kolubara je stigla do vrha u najzanimljivijem šampionatu, a pošto je na kraju ligaškog dela zauzela prvo mesto ispred Ekonomca i SAS - a iz Zrenjanina, koji su imali isti broj bodova, ali slabiji odnos u međusobnim duelima. Na kraju, u Lazarevac je stigla prva šampionska titula u ekipnim sportovima sa loptom i najavljen uzlet ka evropskim visinama.
- Sve promene u klubu tokom sezone, i na klupi i u upravnom delu, nisu se odrazile na igrače koji zbog toga zaslužuju sve pohvale. Sada će imati još veće obaveze. Tek će se pričati o ambicijama, ali verujem da su razmišljanja usmerena ka tome da se klub finansijski ojača i da se dovedu pojačanja za kvalifikacije za Ligu šampiona - rekao je Alilović.


REKORDERI

Rakićević i Borojević osvojili šestu titulu

Miloš Alilović je pre pet godina bio na terenu, kao kapiten Konjarnika, kada je ova ekipa poražena u finalu plej - ofa od Marba. Tada su u dresu „mungosa“ bila i četvorica ovogodišnjih slavljenika: Zoran Rakićević, Darko Tofoski, Igor Šošo i Željko Borojević. Oni su učestvovali u sva četiri šampionska pohoda Marba, a Rakićević i Borojević imaju titulu više, ukupno šest, pošto su krajem 20. veka bili najbolji i sa Fontanom iz Čačka.
- Život piše najzanimljivije priče. Zahvaljujem i njima i svima ostalima što su mi omogućili da ostvarim ono što mi nije pošlo za rukom kao igraču - rekao je sa osmehom Alilović.

Zoran Rakićević i Željko Borojević


PODVIG

Bez poraza 18 utakmica


Najmlađi prvoligaš, koji je debitovao u elitnom društvu tokom prošle sezone, posle fuzije sa Konjarnikom, a koji je u poslednjem letnjem prelaznom roku doveo mnogobrojne trofejne majstore futsala, nije poražen u poslednjih 18 utakmica, ne računajući penale. Serija je započeta sa Zoranom „Mikijem“ Žigićem na klupi, kada su zabeleženi pobeda, tri remija, pa još jedan trijumf i odigrane dve utakmice bez primljenog gola, što je retkost u futsalu. Potom je na mesto trenera stigao Miloš Alilović i nanizao osam „trojki“ u ligaškom delu šampionata, pa tri pobede i dva nerešena ishoda u plej - ofu (Kolubara je savladala Ekonomac na penale, a poražena je od Limana).
Lazarevčani su imali i najčvršću odbranu u poslednjem šampionatu.


KMF KOLUBARA

1. Zoran Rakićević
2. Darko Tofoski
3. Igor Šošo
4. Rajko Marjanović
5. Filip Perišić
6. Milan Živić
7. Dragiša Trojanović
8. Siniša Trojanović
9. Predrag Ranković
10. Vladimir Lazić
11. Željko Borojević
12. Vladimir Ranisavljević
13. Sašo Đurasović

Trener: Miloš Alilović.
Fizioterapeut: Nikola Jovanović.
Članovi uprave: Predrag Pavlović, Saša Žujović, Ivan Jovanović, Aleksandar Čarapić i Tanja Krupniković.


ŠAMPIONI SFRJ, SRJ, SCG I SRBIJE

1989. Kutina
1990. Uspinjača (Zagreb)
1991. Seljak (Livno)
1992. Davor (Sarajevo)
-------------------------------------------------
1994. Premijer - Ibon (Nikšić)
1996. Naisus (Niš)
1997. Elektroprivreda (Nikšić)
1998. Fontana (Čačak)
2000. Fontana (Čačak)
2001. CD šop Mocart (Danilovgrad)
2002. Niš
2003. CD šop Mocart (Danilovgrad)
-------------------------------------------------
2004. Marbo (Beograd)
2005. Marbo (Beograd)
2006. Marbo (Beograd)
-------------------------------------------------
2007. Marbo (Beograd)
2008. Ekonomac (Kragujevac)
2009. Kolubara (Lazarevac)

SPEC

Fudbaleri Ekonomca su u poslednje tri sezone isto toliko puta igrali u finalu plej - ofa. Osvojili su jednu šampionsku titulu i dva puta poneli naslov vicešampiona.


No comments: