Friday, November 27, 2009

EKONOMAC: Uspešan prenos derbija (sa sajta www.ekonomac.com)

Derbi susret Ekonomac - Marbo Intermeco prenošen je prošlog petka uživo putem Interneta.
Ispostavilo se da je ovaj poduhvat izazvao veliku pažnju, naročito sportske javnosti. Reakcije sa svih strana su bile izuzetno pozitivne, tako da svi koji su učestvovali u ostvarenju ovog jedinstvenog projekta mogu biti izuzetno zadovoljni i ponosni. Rukovodstvo sportske hale "Jezero" omogućilo je dovoljno kvalitetnu internet vezu, pa je prenos utakmice obišao ceo svet. Za ovo je bio potreban i veliki trud i znanje članova uprave, administratora i trenera kluba, koji su morali odraditi nekoliko probnih snimanja kako bi se izbegle sve moguće prepreke tokom emitovanja signala iz hale.
Ipak, najveću satisfakciju svi akteri ovog događaja dobili su nakon prenosa. Naime, javili su se gledaoci koji su ovo posmatrali iz gradova Hrvatske, BiH, Makedonije, Brazila, Španije i mnogih drugih. Naročitu pažnju prenos je izazvao kod ljubitelja futsala u Srbiji. Prenos je posmatralo preko 2500 gledalaca.
Ovo je bio prvi prenos utakmice futsala uživo putem Interneta u ovom delu Evrope, ali neće biti i poslednji. U dogovoru sa rukovodstvom hale "Jezero" sve utakmice koje Ekonomac igra kao domaćin biće prosleđene u etar širom sveta. Klub će stupiti u kontakt i sa ostalim dvoranama širom Srbije, pa ako budu postojale tehničke mogućnosti, pokušaće organizovanje prenosa i iz tih sredina.

No comments: