Saturday, April 25, 2009

POČINJE PLEJ - OF: Šest klubova sanja šampionsku krunu

Startne pozicije su zauzete u četvrtak i završna trka može danas da počne. Šest najboljih klubova boriće se u narednih pet nedelja za titulu prvaka u najneizvesnijoj završnici šampionata Srbije do sada. Po prikazanom u prethodna 22 kola favoriti su Kolubara iz Lazarevca, Ekonomac iz Kragujevca i SAS iz Zrenjanina, a priliku „iz senke“ vrebaju Liman iz Novog Sada, Marbo Intermeco iz Beograda i Koska iz Niša.




Najbolja posle ligaškog dela nadmetanja je Kolubara, zahvaljujući boljem učinku iz međusobnih duela sa glavnim konkurentima, sa kojima je delila vrh od 19. kola do kraja. U izuzetno zanimljivom takmičenju su tri ekipe sakupile isti broj bodova, ali od toga Lazarevčani imaju sedam iz četiri okršaja sa Ekonomcem i SAS – om, u odnosu na Kragujevčane kojima je pripao bod manje i Zrenjanince koji su stigli do četiri, pa će morati da počnu plej – of već od prvog kola. Igrači Kolubare su nanizali devet trijumfa u prolećnom delu (između ostalog u Kragujevcu 4:3 golom u poslednjoj sekundi, pa protiv SAS – a 3:2), posle tri remija, a ukupno su bez poraza u 13 uzastopnih susreta. Posle prve „trojke“ u pomenutom pobedničkom nizu došlo je do promene na klupi, na koju je stigao Miloš Alilović umesto Zorana Žigića.
Aktuelni šampion Ekonomac je zauzeo poziciju koja mu omogućava odmor do polufinala, ali će, ukoliko se plasira u finale, a tamo se nađu i Lazarevčani, morati da se domogne šampionskog pehara van „Jezera“ (domaćin druge i treće utakmice u plej – ofu je bolje plasirana ekipa iz ligaškog dela). „Studenti“ su zastali u prolećnoj polusezoni, posle ubedljive jesenje, a ispustili su i 12 bodova prednosti nad Kolubarom, koliko su imali posle 13. kola.


OSVRT NA DUELE RIVALA U PRVOM KOLU

Liman veliki dužnik u „Šumicama“

Posle četiri šampionske titule i prve pozicije u ligaškom delu prošle sezone, Marbo je u šestom uzastopnom učešću u plej – ofu zaustavljen u polufinalu, upravo od Limana, i to posle pobede u Novom Sadu (4:2), pošto je doživeo dva poraza u penal – serijama duela u „Šumicama“, posle nerešenih ishoda po isteku 40. minuta. Jesenas je aktuelni vicešampion pobedio sa 4:1, a prošlog ponedeljka su se „kafedžije“ revanširale u Beogradu istim rezultatom.
SAS nije doživeo poraz na domaćem terenu ove sezone (devet pobeda i dva remija), ali nije uspeo da se izbori za odmor na početku plej – ofa. U prvom kolu očekuje Kosku koju je savladao pre dva meseca sa 8:3, dok je jesenas u Nišu bilo 3:3. Nekadašnji vicešampion se vratio u završne borbe za titulu posle „odmora“ prošle sezone, a prethodno, u 2006/07, bio je uspešniji od Zrenjaninaca u prvom kolu plej – ofa (5:7, 7:1, 8:4).


PRVE UTAKMICE PRVOG KOLA PLEJ - OFA

Danas (od 20 časova):
Beograd: Marbo Intermeco - Liman
Sutra (od 20.30 časova):
Niš: Koska - SAS

No comments: