Friday, April 3, 2009

FSS: Razgovor sa selektorom futsal reprezentacije Acom Kovačevićem (sa www.fss.rs)

Futsal reprezentacija Srbije drugi put za redom plasirala se na završni turnir Evropskog prvenstva koji će biti održan u Mađarskoj od 19. do 30. januara 2010. godine. U kratkom razgovoru za sajt Fudbalskog saveza Srbije selektor našeg nacionalnog tima u malom fudbalu osvrnuo se na nedavno održani kvalifikacioni turnir u Antverpenu.
- Veliki je uspeh sam plasman na EP s obzirom da imamo jako malu bazu igrača. Srbija ima svega 400 registrovanih fudbalera, što ne može da se poredi sa Brazilom koji ih ima preko 300.000. Zato je svaki naš rezultat vredan divljenja - kaže Kovačević.
Na kvalifikacionom turniru za EP održanom u belgijskom Antverpenu krajem prošlog meseca, Srbija je zauzela drugo mesto iza domaće selekcije. Savladali smo Grčku (5:2) i Makedoniju (3:2), dok smo od Belgijanaca izgubili sa 4:3. U međuvremenu, selektor Kovačević imenovan je na funkciju gradskog sekretara za sport i omladinu Beograda, ali barem do završnog turnira šampionata Starog kontinenta neće napuštati kormilo reprezentacije.
- Naš cilj na EP je polufinale. Prošli put smo bili peti, tako da ćemo u žrebu koji se održava 24. septembra u Debrecinu biti u drugom šeširu. To znači da ćemo biti među favoritima u grupi. Na finalnom turniru EP prvi put učestvuje 12, u prvoj fazi takmičenja biće formirane četiri grupe sa po tri tima, a dve najbolje plasirane selekcije će ući u četvrtfinale. Ukoliko prođemo grupu, u kup sistemu je sve moguće, igra se jedna utakmica, tako da se s pravom nadamo visokom plasmanu - optimista je Kovačević.

www.fss.rs

No comments: