Monday, October 6, 2008

PRVA FUTSAL LIGA - MARBO INTERMECO: Hrabro na "studente"

Četvorostruki prvak države protiv sadašnjeg šampiona Srbije. Marbo Intermeco i Ekonomac sastaće se večeras u „Šumicama“, od 20.30 časova, u derbiju 2. kola Prve futsal lige. Za razliku od ranijih okršaja, sada „studenti“ ulaze u duel kao naš predstavnik u Ligi šampiona. Kragujevčani su ostali u istom sastavu u odnosu na prethodnu sezonu, dok su „mungosi“ doživeli brojne promene, fuzionisali se sa Intermecom. U dosadašnjih deset međusobnih duela, odigranih u poslednje četiri godine, fudbaleri Marba su ostvarili isto toliko pobeda.
- Realno, Ekonomac je favorit. U ovom trenutku je bolji od nas, uigraniji, na krilima plasmana u Ligu šampiona. Nama rezultat nije sada u prvom planu, što ne znači da se odričemo bodova. Odigraćemo hrabro i učinićemo sve da trijumfujemo
u debiju na domaćem terenu. Ipak, gradimo novu priču, kako na igračkom, tako i na organizacionom planu i za to treba vremena. Imali smo ga malo za pripreme, posle promena, a kalendar takmičenja nam nije naklonjen na početku sezone: utakmicu u Lazarevcu protiv Kolubare smo uspešno završili (2:1), a posle duela sa Ekonomcem gostujemo SAS – u u Zrenjaninu – rekao je kapiten Marba Intermeca Bojan Pavićević i dodao:
- Bili smo neprikosnoveni, ma koliko su se drugi trudili, ali je sada situacija drugačija. Došlo je do velikih promena. Liga je počela bez izrazitog favorita za titulu, što ima dve strane medalje. Kvalitet je značajno opao u odnosu na ranija takmičenja, ali je neizvesnije, ima mnogo derbija i gotovo pola lige hoće na vrh.

Predrag Bajić
futsalsrbija.blogspot.com

No comments: