Friday, October 10, 2008

ODJECI DERBIJA MARBO INTERMECO - EKONOMAC (1:1) - Majes: Realan ishod, Božović: Nismo ličili na sebe

Tvrdili su da stagnira i da će mu se zvezda ugasiti još brže nego što je zasijala, da ga vode ljudi iz kriminalnog miljea i da su prognoze o svetloj perspektivi mrtvo slovo na papiru. Sve te „neverne Tome“, posle derbija između Marba Intermeca i Ekonomca, jedinih naših timova sa atributom učesnika Lige šampiona, mogu da se sakriju u mišije rupe, sad valjda i sami svesni da će šmek magične igre na petoparcu, pogotovo u glavnom gradu, večno da traje.
I sad kad je sa tri spao samo na jedan klub, Beograd će i dalje biti centar futsal mape Srbije. Uprava „kafedžija“, na čelu sa predsednikom Draganom Erićem, pokazala je kako se organizuje utakmica za čistu desetku. Jaka medijska kampanja, besplatan ulaz i šarmantne hostese koje su besplatno delile tople i energetske napitke, dale su događaju još širu dimenziju. A na parketu, majstori su igrali za sladokusce ...

- Posle dužeg vremena, u Šumicama je viđen spektakl i predstava za nezaborav. Težak raspored na početku prvenstva poslužiće nam da se izmerimo, odigrali smo već dva derbija, očekuje nas i gostovanje u Zrenjaninu. Protiv Šumadinaca smo pokazali mnogo mana, ali raduje i puno uočenih pozitivnih stvari. Kad se sve sabere, nerešen ishod je realan – istakao je trener Marba Intermeca Dejan Majes.


Kolega na klupi Kragujevčana, Ivan Božović, posle meča je delovao uzrujano, a svaka reč mu je odisala nezadovoljstvom:
- Ovo je za nas nepovoljan rezultat, plod katastrofalne igre, posebno u prvom poluvremenu. Loše smo ušli u utakmicu i u prvih 20 minuta nismo ozbiljnije ugrozili gol protivnika, evidentno je da nismo ličili na sebe. U nastavku meča je bilo malo bolje, ali daleko od očekivanog. Iako niko nije oštećen, suđenje je bilo neprimereno.
Najbolji akteri derbija su bili čuvari mreže. Beograđanin Nikola Josimović je zaustavljao lopte koje su svi u hali već videli iza njegovih leđa, ali u efektnim paradama nije zaostajao ni reprezentativac Ivan Stojanović. Stameni Nišlija na golu Ekonomca, takođe je bio ljut na arbitre:
- Na tok i razvoj utakmice uticale su sudije, bile su ispod nivoa ekipa. Pružili smo solidnu partiju, a čestitao bih rivalu na korektnoj igri. Vidi se da su fino ukomponovali tim.
Kapiten domaćina Bojan Pavićević prešao je put od junaka do tragičara. Bio je pokretač svih akcija i neprelazan u odbrani, postigao gol iz penala, a onda se poigravao sa vihornim Mladenom Kocićem, koji mu je ukrao loptu i postavio konačan rezultat – 1:1.

- Možemo da budemo zadovoljni ishodom, smatram da je realan. Bili smo bolji u prvom delu i trebali smo da postignemo tri gola, ali smo pali u poslednjih pet minuta i umalo da izgubimo. Ekonomac je protivnik za respekt, četiri godine sam bio u njihovoj koži i znam kako se osećaju uoči duela u Ligi šampiona. Shvatam zašto remi smatraju neuspehom, ali ne bih se složio da je suđenje bilo loše, Prokopović i Stefanović su obavili posao više nego korektno. Bilo je milina igrati u "Šumicama", publika je imala šta da vidi – rekao je kapiten Marba Intermeca Bojan Pavićević.

Vladislav Vlajić
futsalsrbija.blogspot.com

No comments: