Monday, April 19, 2010

MEMORIJALNI TURNIR "IGRAJMO ZA 16": "Orlovi" miroljubivo sa "Svim zvezdama", trofej za Obezbeđenje RTS

U hali “Šumice” odigrana revijalna utakmica Srbija - Sve zvezde, povodom sećanja na tragično nastradale radnike RTS-a u NATO bombardovanju.

Najbolji igrači malog fudbala iz cele Srbije uzeli su učešće na tradicionalnom memorijalnom turniru Radio Televizije Srbije - "Igrajmo za 16", odigravši pred oko 1000 gledalaca u "Šumicama" revijalnu utakmicu Srbija - Sve zvezde. Susret je upriličen povodom sećanja na 16 tragično nastradalih radnika RTS-a za vreme NATO bombardovanja 1999.godine, a utakmicu je po prvi put u istoriji direktno prenosio Javni medijski servis Srbije.
Na parketu su se našli skoro sva najveća imena futsala u ovom trenutku u Srbiji, a selektor Aca Kovačević izveo je na parket sledeće fudbalere: Nikola Aksentijević (golman), Aleksandar Tomin, Vladimir Lazić, Slobodan Rajčević, Mladen Kocić, Vidan Bojović, Jovan Đorđević, Nenad Krstić, Vladimir Milosavac, Slobodan Janjić i Miloš Milačić.
Sa druge strane, selekciju "Sve zvezde" predvodio je trener Marbo Intermeca Dejan Majes, a kapitensku traku nosio je, takođe aktuelni reprezentativac, Milan Bogdanović. Pored ostalih, u ekipi "Sve zvezde" bili su legendarni Predrag Rajić, zatim sjajni čuvar mreže državnog tima Vladimir Ranisavljević, Brazilci De Souza i Da Kosta iz kragujevačkog Ekonomca, kao i odlični asovi iz nacionalne lige, Dragan Đorđević, braća Siniša i Dragiša Trojanović, Željko Čizmar, Marko Pršić ... Utakmicu su sudili internacionalni FIFA arbitri Rajko Katanić i Damir Radović iz Beograda.


Pred početak utakmice u "Šumicama" (foto: www.fss.rs)

Posle obostrano kvalitetne igre i pregršt lepih poteza, susret je završen miroljubivo, bez pobednika - 3:3. Golove za Srbiju postigli su Krstić, Kocić i Lazić, a za selekciju "Sve zvezde" Čizmar dva i Siniša Trojanović jedan.
Pre početka utakmice prisutni su mogli da pogledaju i kratak film sećanja na preminule radnike RTS-a, a minutom ćutanja odata je pošta nastradalima.


Inače, ekipa Obezbeđenja RTS-a je pobednik 11. Memorijalnog turnira u malom fudbalu "Igrajmo za 16". U finalu je savladan OFK Beograd Štutgart iz Nemačke. U regularnom delu bilo je 2:2, pa su penali odlučili pobednika - 3:2.
Najbolji igrač je Dragan Janković (Obezbeđenje RTS), za najboljeg golmana je proglašen Milan Filipović (Obezbeđenje RTS), a prvi strelac je Denis Inajetović (OFK Beograd Štutgart).
Tim Sportske redakcije Sport Bili je poražen u borbi za treće mesto od Starog DIF-a sa 4:1.


Pobednici turnira sa trofejima (foto: www.rts.rs)

Dosadašnji pobednici Memorijalnog turnira "Igrajmo za 16": Radio Beograd (2000, 2001. i 2002.), Srbija Danas (2003. i 2004.), Veterani RTV (2005. i 2006.), Veterani FK Partizan (2007. i 2008.), Stari DIF (2009.) i Obezbeđenje RTS (2010.).

No comments: