Wednesday, April 21, 2010

KONFERENCIJA KLUBOVA PRVE FUTSAL LIGE: Žujović predsednik, prvoligaši za ligu od 12 klubova

Novi predsednik Konferencije klubova Prve futsal lige je Saša Žujović iz Kolubare, potpredsednik je Igor Miricki iz Letećeg Holanđanina, a sekretar Božo Zorić iz Marba Intermeca - odlučeno je na sastanku Konferencije klubova Prve futsal lige održanom u ponedeljak u prostorijama Fudbalskog saveza Srbije u Beogradu.
Na istom sastanku je zauzet stav da liga i u 2010/2011 ostane na 12 klubova, uz konstataciju da u ovom trenutku nije realno da najjače srpsko takmičenje u futsalu broji više klubova, a imajući u vidu i činjenicu da se više puta poslednjih godina dogodilo da ligu ne završe svi učesnici (ove godine je Koska Delfin iz Šapca odustala pre početka prolećnog dela sezone). Navedena je i mogućnost kotizacije (davanja finansijskih garancija) kao jedno od rešenja da se takve stvari ne bi događale u budućnosti. Tako "vruć krompir", imajući u vidu da su poznati pobednici tri od četiri grupe Druge futsal lige odakle prvaci, po odluci od pre početka sezone, imaju direktan prolaz (tada je odlučeno da se Prva futsal liga proširi na 14 klubova), stiže u ruke Komisije za futsal FSS kojoj ostaje da razmotri stav i odluči o mogućim daljim koracima.
Određeni su i takmičarski brojevi za mini ligu, a oni će biti identični osvojenoj poziciji na tabeli. Tako je sada poznato da će Ekonomac biti "broj 1", da "broj 2" pripada ekipi Kopernikus Vidre, dok je "broj 3" Kolubara, a "broj 4" Marbo Intermeco. U mini ligu će biti preneti kartoni iz prethodna 22 kola, a u slučaju da dve ili više ekipa na kraju sezone budu imale isti broj bodova u borbi za prvo mesto odlučiće bolji skor u međusobnim duelima ove sezone (sva četiri).
U prvom kolu mini lige Ekonomac će u petak u Kragujevcu dočekati Marbo Intermeco, a Kopernikus Vidre će u nedelju u Nišu ugostiti Kolubaru.
Kompletan raspored mini lige možete da pogledate ovde.

No comments: