Thursday, December 18, 2008

UDRUŽENJE KLUBOVA PRVE FUTSAL LIGE: Nastavak šampionata 7. februara

Prolećna polusezona u Prvoj futsal ligi bi mogla da počne 7. februara, utakmicama 12. kola. Termini su dogovoreni na sastanku Udruženja klubova Prve futsal lige, koji je održan u prostorijama FSS u Beogradu, a završna reč je na Izvršnom odboru FSS.
Po tom predlogu, igralo bi se svakog vikenda zaključno sa 7. martom (16. kolo), posle čega bi usledio tronedeljni odmor zbog obaveza reprezentacije Srbije, koju očekuje kvalifikacioni turnir u Belgiji za EP 2010. u Mađarskoj. Utakmice preostalih pet kola bi bile odigrane tokom aprila, uz dva vanredna, a
datumi su: 1, 4, 11, 18. i 22. april.
Utvrđen je i predlog termina plej – ofa (na dve pobede): prvo kolo bi bilo na programu 25. i 29. aprila i 2. maja, polufinale bi bilo odigrano 9, 13. i 16. maja, a finale 23, 27. i 30. maja.


U senci pitanja statusa futsala u Srbiji su bile ostale tačke. Dogovoreno je da se pokrene inicijativa za rešenje tog pitanja u 2009. Na sledećem sastanku, u drugoj polovini januara, klubovi će izneti svoje predloge, posle proučavanja primera iz Španije, Italije i Rusije, kako bi se obratili nadležnima u FSS sa jedinstvenim stavom.
Pored toga, dogovoreno je da se oformi baza podataka o igračima mlađim od 21 godine i da se učini sve kako bi u bliskoj budućnosti bila formirana mlada reprezentacija Srbije.

Kada je reč o inicijativi za obnavljanje Kupa „Dragan Ivašković – Mačak“, koji je odigran u sezoni 2005/06, dogovoreno je da se to pitanje pokrene tokom leta 2009. kako bi takmičenje ponovo zaživelo od naredne sezone.

No comments: