Tuesday, December 30, 2008

REPREZENTACIJA SRBIJE: Svaka čast Vranjancima

Prepuna utisaka sa gostovanja u Vranju reprezentacija Srbije u futsalu je stavila tačku na akcije u 2008. „Orlovi“ su savladali rezultatom 8:3 Selekciju Pčinjskog okruga, u čijem sastavu su bili igrači prvoligaša Rušča, pojačani Draganom Anastasijevićem iz drugoligaša Asa iz Bujanovca i Igorom Stojkovićem, članom fudbalskog prvoligaša Dinama iz Vranja, u utakmici (dva poluvremena po 25 minuta) koja je obilovala prilikama i u atmosferi koju će pamtiti, prepunoj aplauza, pred preko 2000 ljudi. Deo članova našeg nacionalnog tima je slično osetio kroz klupske okršaje protiv Rušča, drugima su pričali, a u petak su se svi uverili u popularnost futsala u Vranju.





„Orlovima“ je pripao tradicionalni memorijalni „Trofej Rušče 2008“, organizovan od strane tog grada, tamošnjeg sportskog saveza i sportske hale, kao i KMF Rušče. Za najboljeg igrača utakmice je proglašen kapiten reprezentacije Srbije Bojan Pavićević, prvi strelac je Marko Perić, a najbolji golman Žikica Ristić. U poluvremenu su svoje umeće pokazali i klinci, fudbalske nade tog kraja.



Prethodno su članovi reprezentacije bili na prijemu kod gradskih čelnika predvođenih gradonačelnikom Miroljubom Stojčićem.



- Očekivanja su ispunjena u potpunosti, kako moja, tako verujem i domaćina koji nas je ugostio kako se samo poželeti može. Igrali smo u gotovo najjačem sastavu posle dugo vremena i ovo okupljanje nam je mnogo značilo. Naravno, na kraju 2008. zahvalnost ide i Pirotu i Zrenjaninu gde smo, takođe, igrali prijateljske utakmice. Nastavićemo i u 2009. da se odazivamo pozivima iz gradova u Srbiji, kada god budemo bili u mogućnosti – rekao je selektor Aca Kovačević pored kojeg su u stručnom štabu u Vranju bili trener Dejan Knežević i fizioterapeut Dušan Arsić.



U 2009. godini „orlove“ očekuje kvalifikacioni turnir Grupe 5 u Antverpenu od 19. do 22. marta (protivnici su Belgija, Makedonija i pobednik pretkvalifikacione Grupe C u kojoj su Malta, Grčka, Gruzija i Albanija) za plasman na EP u Mađarskoj 2010. Do tada će igrati na turniru u bugarskom Blagojevgradu od 30. januara do 2. februara, a potom će se sastati sa Rumunijom, prvo u gostima 18. februara, pa dan kasnije u Vršcu.
- Kao što je bilo tokom većeg dela 2008, tako će i naredne četiri utakmice biti prilika za mnoge igrače da se nametnu pred turnir u Belgiji, ključni za srpski futsal u narednom periodu – istakao je Kovačević.



GORAN ARSIĆ (SELEKCIJA PČINJSKOG OKRUGA)

Do sledećeg susreta

Selekciju Pčinjskog okruga sa klupe je predvodio Goran Arsić, a pomagao mu je Branislav Pešić.
- Navikli smo već da ne osvajamo tradicionalni „Trofej Rušče“ čiji smo organizatori. Nama je drago kada gosti odnesu trofej i tako imaju razlog više da nas ponovo posete u narednim izdanjima – uz osmeh je rekao Arsić i istakao:
- Zahvaljujem reprezentaciji Srbije što je uveličala ovaj događaj. Gledaoci su imali priliku da vide naše najbolje igrače. Na terenu smo uspeli da ih namučimo u prvom poluvremenu. Ovaj susret nam je od velikog značaja u popularizaciji futsala i nadam se da će ih biti i u narednom periodu.

Predrag Bajić
futsalsrbija.blogspot.com

No comments: