Tuesday, August 5, 2008

Dina na srpskim krilima

Fudbaleri Dine iz Moskve, među kojima su i reprezentativci Srbije Predrag Rajić i Marko Perić, obavili su deo priprema za novu sezonu u sportskom centru u Kovilovu.

- Na dve nedelje smo mi bili domaćini, a ja praktično kući jer je Borča veoma blizu. U klubu su želeli da odu na neko novo mesto za pripreme. Predložio sam im u Srbiji i izbor je pao na Kovilovo. Oduševljeni su onim što su videli i već razmišljaju o ponovnom dolasku, možda već u oktobru, kada bude pauza zbog Svetskog prvenstva u Brazilu – rekao je Rajić.


Marko Perić i Predrag Rajić

Najtrofejniji klub Rusije ima veće ambicije nego prethodnih nekoliko godina. Angažovali su Migela Andresa, kondicionog trenera Intervjua, aktuelnog prvaka Španije i dvostrukog šampiona Evrope (2004. i 2006.). On je boravio nedelju dana sa njima tokom priprema u Beogradu.

- U klubu su prezadovoljni onim što je učinjeno u drugom delu prošle sezone, od kada smo stigli Vitalij Borisov iz Azerbejdžana, Rajić i ja. Završili smo šampionat kao šesti, a po učinku u tom periodu smo bili četvrti, iza domaćina završnog turnira Lige šampiona - Dinama iz Moskve, prvaka Evrope – VIZ Sinare, kao i TTG – Jave. U tamošnjim medijima je Dina proglašena za klub koji je obavio najbolju kupovinu igrača. Sada je osnovni cilj da budemo odmah iza tih ekipa, a verujem da možemo da se popnemo i na jednu od prve tri pozicije – rekao je Perić, a nastavio Rajić:

- Siguran sam da će predstojeća sezona proteći u znaku Perića. Mnogo se očekuje i od mladog reprezentativca Rusije Aleksandra Fukina. Kada je reč o šampionatu, mnogo toga zavisi od starta. Cilj nam je da u prvih pet nedelja sakupimo, ako možemo i maksimalan broj bodova. U nastavku, posle SP, slede redom dueli sa tri najbolja tima.

No comments: