Sunday, June 1, 2008

GRAN PRI - C grupa - 1. kolo: Srbija - Argentina 2:3


Reprezentacije Srbije u futsalu je poražena juče na otvaranju turnira „Gran pri“ u brazilskom gradu Fortalezi, u utakmici koja je počela u 9 časova po lokalnom vremenu. U prvom kolu C grupe bolja od „Orlova“ je bila Argentina, polufinalista poslednjeg Svetskog prvenstva, u Kineskom Tajpehu 2004. godine, a odlučujući pogodak je postignut u završnici susreta. U drugom meču je Egipat savladao Venecuelu sa 1:0.

Srbija je imala dva gola minusa na poluvremenu, a u prvom delu je viđen i manji incident na terenu. Argentinac Filip Gonzales je nesportski reagovao posle prekršaja našeg kapitena Bojana Pavićevića, pa je došlo do koškanja i obostranog isključenja. Sa klupe je kasnije zbog protesta udaljen i trener Dejan Knežević.

U nastavku su „Orlovi“ uspeli da stignu do izjednačenja, ali nisu iskoristili prilike da preokrenu rezultat što su „Gaučosi“ kaznili u završnici.

- Po prikazanoj igri smo zaslužili najmanje bod, ali smo našim greškama dozvolili protivniku da stigne do celog plena. Protivnik je igrao veoma grubo, što smo i očekivali, a za obe ekipe je bio problem i čudna podloga koja nije parket nego ofarbani beton. Bilo je dosta klizavo i teško za kontrolu lopte što, naravno, nije opravdanje za poraz. Očekujem da savladamo Venecuelu i Egipat i da se plasiramo u četvrtfinale – rekao je selektor Aca Kovačević koji na ovom meču nije „skidao“ Vladimira Lazića, Jovana Blažića i Vladimira Milosavca, a na sledećem neće moći da računa na kapitena Pavićevića.


SRBIJA – ARGENTINA 2:3 (0:2)

Strelci: 0:1 Lukis u 3, 0:2 Planas u 20, 1:2 Borojević u 28, 2:2 Dimić u 32, 2:3 Amas u 38. minutu. Dvorana: "Paulo Sarasate" u Fortalezi. Gledalaca: 8000. Sudije: Tales Fereira Gular (Brazil) i Aselam Kan (Mozambik). Žuti kartoni: Pavićević, Kocić, Dimić (Srbija), Planas, Gizande (Argentina). Crveni kartoni: Pavićević (Srbija) i F. Gonzales (Argentina) u 18.minutu.

SRBIJA: Ranisavljević, Pavićević, Borojević, Surudžić, Perić, Rakić, Dimić, Rajčević, Kocić, Bojović, Tomin, Stojanović.

ARGENTINA: Gizande, Planas, Lukis, F. Gonzales, Amas, H.Gonzales, Vaporaki, Resija, Garsijas, Kavilja, Boruto.

No comments: