Wednesday, June 11, 2008

Ekonomac na evropskom putu

Ekonomac iz Kragujevca, šampion Srbije, započeo je pripreme van terena za Futsal kup. Kako saznajemo iz izvora bliskih klubu, svi igrači su obezbedili ugovore na još dve godine, pa odlazaka neće biti, i pored nekih najava. Ekipa će biti pojačana sa tri reprezentativna igrača i to će biti sastav koji će pokušati da se plasira u Ligu šampiona. Želja domaćina je da jedna od grupa Lige šampiona bude u kragujevačkoj dvorani „Jezero“. Grad Kragujevac je stao uz klub u potpunosti i preuzeće organizaciju, pa su stvoreni uslovi za ostvarenje toga.

Klub će biti osvežen i u organizacionom smislu. U Upravni odbor biće uključeno još ljudi, a biće dopunjen i sponzorski pul.

Trenažni proces za novu sezonu počeće polovinom avgusta i prvi deo priprema biće odrađen najverovatnije na Zlatiboru. Želja je da “studenti“ odigraju pet, šest kontrolnih utakmica sa ekipama iz okruženja koje će, takođe, učestvovati u najprestižnijem evropskom takmičenju.

Ekonomac očekuje veliki posao, ali u klubu se rada i velikih obaveza ne boje. Svi su sigurni u uspeh u narednom periodu, kako u domaćem prvenstvu, tako i u Evropi.

Željko Marinković

No comments: